PÅ PLASS: Her har samferdselsminister Jon-Ivar Nygård akkurat ankommet Volda.

Samferdselsministeren i Volda: – Tunnelen prioriteres ikke i statsbudsjettet

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) var torsdag på plass i Volda. Der snakket han blant annet om fergeløftet og Voldatunellen.

Publisert

VOLDA: Samme dag som statsbudsjettet for 2023 ble lagt frem, kom samferdselsminister Jon-Ivar Nygård med fergen fra Folkestad, til Volda.

– Vi har gjennom statsbudsjettet fra og med 16. august neste år, innfridd alt som står om fergepriser i Hurdalsplattformen, sier Nygård.

Får regjeringen som de vil blir prisen på fergebilletter halvert og såkalte «vegløse» samfunn, vil få gratis fergeoverganger.

– Dette handler om at vi vil gjøre det enklere for folk i distriktsnorge å pendle og reise i hverdagen. Det handler også om levekårsutfordringene vi opplever med høyere priser på matvarer, drivstoff og energi. Da har vi i det stramme budsjettet vårt klart å få til ulike tiltak som letter på økonomien til folk, forteller han videre.

I MEDIEBYGGET: Jon-Ivar Nygård deltok på Dagsnytt Atten på Høgskulen i Volda.

Voldatunellen blir ikke prioritert

Det var ikke kun fergeløftet samferdelsministeren var i Volda for å snakke om. Da Nærnett intervjuet ministeren tok han opp temaer som oppstart på skipstunnel-prosjektet og sosial dumping.

Men et spørsmål mange voldinger lurer på, er hvor langt i planprosessen den nye Voldatunnelen er kommet. Nygård kunne avsløre at prosjektet ikke er den største prioriteringen for øyeblikket.

– Jeg var her tidligere i år på befaring og grundig innsetting i det prosjektet. Det er jo ikke et prosjekt som ligger langt oppe i veiporteføljen, så det er egentlig ikke et tiltak som ville vært aktuelt å prioritere i neste års statsbudsjett, understreker han.

Selv om den planlagte tunnelen, som skal gå i mellom Volda og Furene, for øyeblikket er langt nede på lista skal den etter hvert bli aktuell.

– Tunnelen ligger i porteføljen til Statens vegvesen og prosjektet vil, ettersom det blir mer modent, kunne rykke oppover i listen, avslutter samferdselsministeren.

De lokale må altså fortsatt smøre seg med en god dose tålmodighet med tanke på Voldatunnelen, men kan glede seg over billigere fergepriser.

Powered by Labrador CMS