DEN GANG DA: Jon Georg Dale, fra Volda, åpner for politiker-comeback.

– Det har vært et enormt privilegium å være folkevalgt

Volding Jon Georg Dale (37) er for første gang på lang tid ikke med på Frps stortingsliste. På direktesendt TV utdypet han at det snart kan endre seg.

Publisert Sist oppdatert

Sammen med Ap-veteran Martin Kolberg og tidligere Venstre-leder Trine Skei Grande, innledet Jon Georg Dale NRKs valgsending mandag.

Og der brettet han ut om hvorfor han velger å forlate politikken.

Voldingen, som også har odelsrett til slektsgården Dale ved Dalsfjorden i Volda, gikk av som statsråd da Fremskrittspartiet gikk ut av regjeringen januar 2020.

Til Dagens Næringsliv har Dale tidligere lettet på sløret om hvor han skal jobbe videre.

– Jeg har lenge hatt lyst til å prøve næringslivet. Det har forsterket seg de siste månedene, i lys av korona faktisk. For jeg har sett hvilke utfordringer næringslivet vil ha de neste årene. Jeg tror jeg har mye å lære der, men også en del å bidra med.

Beste minne

I sofaen hos statskanalen fortalte Dale om sine beste minner fra tidligere valgkamper.

– Jeg tror det sterkeste minne for meg er det året jeg ble innvalgt i kommunestyret i Volda den første gangen i 2003. Det var aldri en plan at jeg skulle havne der. Dagen etterpå viste det seg at jeg hadde flest stemmer på vår liste og havnet i formannskapet. Og nervene den natten har jeg heldigvis sluppet å kjent på så mange ganger senere, sa Dale.

Han utelukker ikke at han en gang returnerer til politikken.

– Jeg utelukker ikke det, men nå er det tid for å gjøre noe annet. Jeg har holdt på med politikk lenge og det har vært et enormt privilegium å være folkevalgt. Du må sette pris på det og jeg er evig takknemlig for alle de mulighetene, sier Dale.

Han fortsetter:

– Jeg tror at politikere trenger påfyll og det får du hvis man søker andre ting. Du kan ikke bli låst inne i en boble, men gå ut, og kjenne på hverdagen til folk. Hvis tiden viser at det er en mulighet for et comeback, så skal jeg aldri utelukke det. Men da skal det være på grunn av folk vil ha meg tilbake, ikke fordi jeg har et intenst ønske om det selv.

Mottar skryt fra ordfører

På valgvake i Ulsteinvik skryter ordfører Knut Erik Engh (Frp) av sin partifelle.

– Jon Georg har vært en utrolig god ambassadør for Fremskrittspartiet gjennom lang tid. Fra han var ung og fremadstormende politiker har han blitt en erfaren politiker, som er godt likt av alle, innleder Bergh, før han fortsetter:

– At han kommer tilbake til politikken tror jeg er helt garantert. Nå håper jeg han får utvidet horisonten sin i det private næringslivet, slik han ønsket. Da han kommer tilbake er han bedre rustet enn noen gang.

SKRYTER: Knut Erik Engh (Frp) - ordfører i Ulstein kommune.
Powered by Labrador CMS