Partileder i INP Vanylven, Nils-Olav Moen.

- Skaper ikke et godt klima

Vanylvens største parti satt ut i kulden.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg har aldri dolket noen i ryggen i mine år som politiker.

Partileder Nils-Olav Moen mener dette er en av grunnene til at 19,1 prosent av velgerne gjorde Industri og Næringspartiet til kommunens største parti. Likevel sitter han igjen med en blandet reaksjon.

- Du tror på forhånd at det er en god kjemi, og så løper de fra alle løftene.

INP sitter igjen med ingen ordfører, varaordfører eller plasser i formannskapet. Partiet ble heller ikke invitert til samarbeidsmøte av partikonstellasjonen Senterpartiet, Venstre og Arbeiderpartiet dagen etter valgvaken.

MANDAG: Valgvaken på Fiskå Brygge Gjestgiveri

På mandag kveld var det god stemning på Fiskå brygge. Nils-Olav Moen snakker lett med partifeller så vel som rivaler rundt bordene. Gjennom spenningen kjenner han igjen disen av politisk spill.

- Vi merket at noen partier sprang imellom seg, og når du har vært med på dette før så skjønner du at folk har snakket litt på forhånd og avtalt.

Han hadde blitt fortalt av Senterpartiet at det største partiet skulle få ordførervervet, og at alle syv partier skulle få én av de syv plassene i formannskapet.

På valgvaken fikk han videre beskjed av en SP-politiker om at Paul Sindre Vedeld stod for det meste av de valgtekniske forhandlingene.

Ingen "bad feelings"

Den nyvalgte ordføreren har derimot en annen oppfatning.

- Det var noen andre som stod for hovedansvaret i forhandlingene, men det har vært en prat med alle partiene, sier Vedeld. 

ORDFØRER: Paul Sindre Vedeld mener forhandlingene har blitt praktisk utført.

Han mener mandatfordelinger kan plutselig endre seg, og at det ikke er noe annet som ligger bak det hele.

- Det er ingen "bad feelings" for noen.

Moen understreker også at han ikke er bitter på sine rivaler, og gir lovord til den nye ordføreren.

- Det er ikke noe galt med han. Han er en dyktig kar, men det skaper ikke noe godt klima. Vi gjorde et kjempevalg. Vi har rett til å være her, det er ikke mer de kan ta fra oss.

Når han får høre om den lignende vrakingen av Fremskrittspartiet i Ørsta, har sunnmøringen et ord for å sammenligne de to situasjonene.

- Maktkåthet, sier han og ler.

Powered by Labrador CMS