Kjersti Toppe mener at kommunene og frivillige oragnisasjoner er viktige i arbeidet med å integrere flyktninger.

Kommunene må ta et stort ansvar

Utlendingsdirektoratet (UDI) tror at Norge vil få 30 000 ukrainske asylsøkere. Barne-og familieministeren Kjersti Toppe ber om felles dugnad for å hjelpe flyktninger. Flere millioner mennesker er drevet på flukt etter at Russland innvaderte Ukraina.

Publisert Sist oppdatert

VOLDA/SØRE SUNNMØRE:

Barne- og familieminister Kjersti Toppe ber kommunene om å forberede seg på å ta i mot og integrere et stort antall flyktninger fra Ukraina. Ministeren sier at kommunene og frivillige organisasjoner har et stort ansvar i arbeidet med å integrere ukrainske flyktninger.

Forrige fredag var barne-og familieministeren Kjersti Toppe på besøk i Volda.

Viktig å registrere flyktninger

Toppe sier at når de ukrainske flyktningene kommer til Norge er det viktig at de registrerer seg slik at de kan få tilgang på viktige kommunale tjenester.

– Flyktningene har rett til å få barnehageplass på samme måte som norske barn. De har også rett til å gå på skole og søke seg inn på videregående utdanning, forklarer Toppe

Hun sier at det er viktig at kommunen kommer raskt i gang med integreringsarbeidet. Det er blant annet viktig at de voksne kan få et arbeid slik at de lettere kan bli integrert i lokalsamfunnet.

Stort lokalt ansvar

Toppe mener at kommunene er nøkkelen til integrering.

– Integreringen av flyktninger består av enkle, men veldig viktige ting som må skje i kommunen. Vi er helt avhengig av at kommunene får dette til å fungere. Staten skal følge opp med midler og ordninger som gjør at det blir mulig å få til dette på en praktisk måte, sier Toppe

Videre forteller barne- og familieministeren at hun opplever at det er stor vilje ute i kommunene til å arbeide med integrering.

– Det har kommunene også vist gjennom det de har gjort før, påpeker Kjersti

Viktig med frivillige organisasjoner

I tillegg påpeker Kjersti Toppe at frivillige organisasjoner vil bli viktig for integreringen av ukrainere som kommer til Norge.

– Det er derfor viktig at vi har et godt samarbeid med frivillige organisasjoner, avslutter Toppe

Powered by Labrador CMS