Endelig kan de droppe meteren på eldrefest

Onsdag var det duket for siste gratis middag på Rekkedal Gjestehus.

Publisert

En fullsatt spisesal med findekket bord. På menyen står lammegryte og gulrotkake. Rundt 150 personer over 65 år har meldt seg på gratis middag.

Liv Aam var strålende fornøyd med middagen.
Liv Aam var strålende fornøyd med middagen.

Hver onsdag i tre uker har de eldre blitt hentet med buss og kjørt til Rekkedal Gjestehus på Sæbø. Tilbudet oppstod gjennom et samarbeid mellom Ørsta Kommune og Ørsta Røde Kors, med et tilskudd på 72 000 kroner fra staten. Vi var med på den siste middagen onsdag 29. september.

– Det er veldig koselig at de gjør dette for pensjonistene. Det er mange som har vært mye hjemme under pandemien og som kanskje ikke har familie som kan besøke dem, sier pensjonisten Liv Aam.

Vil forebygge ensomhet blant eldre

Formålet for arrangementet er gi de eldre en hyggelig tur, hvor de kan være sosiale og lette på ensomheten en kan ha kjent på under koronapandemien.

– Folk er fornøyde, spesielt det at transport tur-retur også er en del av tilbudet. Det at bussen nærmest kommer til husdøren, der det nødvendigvis ikke pleier å komme buss, gjør det mye enklere å delta, sier Kjell Bjarne Eikebø, Leder i Ørsta Røde Kors Omsorg.

Kjell Bjarne Eikebø i Ørsta Røde Kors
Kjell Bjarne Eikebø i Ørsta Røde Kors

Pensjonistene synes det er et godt tiltak og flere legger ikke skjul på at om det skulle gjentas stiller de gjerne opp.

Per Bjerke gledet seg over å møte folk som vanlig igjen.
Per Bjerke gledet seg over å møte folk som vanlig igjen.

– Det var jo et fantastisk arrangement, ikke bare for meg, men for hele bygda. Det å komme seg ut og møte tilsvarende folk som vanligvis sitter hjemme er fint. Maten var veldig god, så jeg kuttet ut frokosten for å få plass til litt mer mat, sier pensjonisten Per Bjerke med et glimt i øyet.

Gode tilbakemeldinger

Daglig leder for Rekkedal Gjestehus Karen Rekkedal synes det har vært en kjekk gjeng å ta imot de tre siste ukene.

Daglig leder for Rekkedal Gjestehus, Karen Rekkedal
Daglig leder for Rekkedal Gjestehus, Karen Rekkedal

– Det har vært god stemning alle de tre gangene bussen har rullet inn på tunet. Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på at folk har storkost seg. Når en går inn i spisesalen kan en høre at de koser seg og at de sier at nå kan vi endelig slippe å sitte med så langt mellomrom, sier Karen Rekkedal med et smil om munnen

Røde Kors har ikke noen fastsatte planer om nye arrangement, men utelukker ikke at det kan bli i fremtiden.

Powered by Labrador CMS