AKTOR: Statsadvokat i saken, Ingvild Thorn Nordheim, fører saken i retten.
AKTOR: Statsadvokat i saken, Ingvild Thorn Nordheim, fører saken i retten.

Jakt endte med besøksforbud og anmeldelse. Deretter ballet det på seg for mannen fra Sunnmøre

En mann i 50-årene møtte mandag i Møre og Romsdal tingrett tiltalt for en rekke lovbrudd.

Publisert Sist oppdatert

Nabokrangel, besøksforbud, trusler og en rekke forhold som omhandlet ringing til politiet uten å være i nødstilfelle var tiltalepunktene da rettsaken innledet mandag.

Tiltalte erkjente seg skyldig for noen av punktene som omhandlet trusler til 112-sentralen. På resten av punktene avviste han skyldspørsmålet.

Under prosedyren til politiaktor Ingvild Thorn Nordheim forklarte hun at tiltalte var kjent for politiet før sakens første dato. Første punkt i tiltalen er datert til 2018. Siste punkt strekker seg til 2021. Hun sa blant annet dette om de utallige samtalene til politiets nødtelefon:

– Dette har blitt så ille at politiet ville ha en stopper for dette, sa statsadvokaten under forhandlingene.

Opptil flere ganger daglig skal tiltalte ha ringt 112-nummeret, med til dels grov ordlyd.

Forklarte seg

Tiltalte forklarte seg under dag en av rettsaken.

Han innledet med å fortelle om en voldshendelse med den fornærmede naboen. Tiltalte var på jakt med sin far, før han skal ha troppet opp på døra til naboen for å konfrontere om en tidligere hendelse. Da skal naboen angivelig ha slått en rekke ganger med et kostebrett mot hodet til tiltalte. Dagen etter skal han dratt til legevakta, for å så blitt lagt inn på sykehuset med betydelige skader, ifølge forklaringen til tiltalte.

Etter hendelsen dro tiltale til politiet med de dokumenterte skadene, og med lysten til å anmelde naboen, uten å oppleve å bli hørt.

Etter at han opplevde å bli avist, skal forholdet til politiet bare blitt verre.

Dette sier fornærmede

Naboen, som vitnet mandag, hadde et helt annet inntrykk av hendelsen. Han opplevde å bli truet av tiltalte under hendelsen på trappa til naboen, og måtte beskytte seg selv mot tiltalte. Da en politipatrulje kom litt senere anmeldte han forholdet.

Det var, ifølge naboen, ganske «opphetet stemning» i en periode. Med anmeldelse ønsket den fornærmede naboen å oppnå kontaktforbud med tiltalte. Et besøks og kontaktforbud ble utstedt senere. Han skal også fått utstedt et forbud mot å oppholde seg i en bestemt kommune på Sunnmøre.

Naboen fortalte videre om en konflikt som hadde vært pågående siden 2013 med flere hendelser.

– Det har rett og slett vært et helvete i lange perioder, forklarte naboen.

Om samtalene

Aktor spurte også tiltalte om de titalls antall 112-samtalene han hadde ringt. Hvorfor han gjorde det ville ikke tiltale gå veldig mye innpå, selv om han flere ganger forklarte at han var misfornøyd med politiarbeidet, med tanke på anmeldelsen mot den fornærmede naboen, som ikke hadde ført fram.

– Har du et anstrengt forhold til politiet? spurte aktor.

– Nei, men jeg har en formening over arbeidet som politiet gjør.

Retten har satt av tre dager til saken. Nærnett følger rettsaken videre.

Powered by Labrador CMS