Nært forhold: Trener Kenneth Nydahl er en av Robin sine aller nærmeste støttespillere i Volda.

Robin Skuseth - Mange baller i lufta

Robin Skuseth er et kjent navn i den lokale breddeidretten. Ikke bare er han en av de viktigste spillerne for Hovdebygda IL, men i år er han også toppscorer for Volda studentidrettslag i håndball 4. divisjon. Det i hans aller første sesong på håndballbanen.

Publisert

HOVDEBYGDA/VOLDA: – Jeg er snart 26 år og har akkurat begynt med håndball. Det at jeg har prestert så godt som jeg gjør på både håndball og fotball, er artig.

Robin sin fotballkarriere startet i SIF/Hessa. Siden han flyttet til Volda sommeren 2019, har han vært en nøkkelspiller for Hovdebygda IL på deres reise fra 5 divisjon til øvre halvdel av 4.divisjon. Han er en viktig bidragsyter til det sosiale miljøet, og trener Kenneth Nydahl understreker også hvor viktig rolle han spiller på banen:

– En Robin i form er en spiller alle 4.divisjonsklubber kunne tenkt seg.

Nå som håndballsesongen går mot en korona-forsinket avslutning, har Robin og Hovdebygda IL reist på treningsleir til Tyrkia. Der skal han finpusse fotballformen inn imot sesongen.

Holder seg i form med håndball

Nettopp det at Robin skulle holde formen ved like, ble årsaken til at Kenneth Nydahl, som også sitter i sportslig utvalg i Ørsta håndball, tok med Robin Skuseth i Ørstahallen.

Det ble starten på håndballkarrieren til Robin. En karriere som virkelig har skutt fart etter at han sesongen 2021-2022 spilte seg inn på Volda studentidrettslag, og ble toppscorer. Hans prestasjoner på banen har blitt lagt merke til, og Ørsta håndball har tatt kontakt.

– Hvis det er noe jeg kan strekke meg til, så tar jeg den muligheten, sier 26-åringen.

Robin er et konkurransemenneske, og er åpen for å prøve seg på et høyere nivå på håndballbanen.

Robin understreker viktigheten av det gode miljøet på begge arenaer, og trekker frem det å være i lag med sine medstudenter som en viktig grunn til trivsel. Han blir derfor å se med både ballen i bena og i hendene også neste sesong.

"Sky is the limit" som Robin sier. Nå gjenstår det bare å se hvor idrettskarrieren fører den talentfulle kantspilleren til Hovdebygda IL og VSI.

Powered by Labrador CMS