RUSSESTYRET: Fra venstre: Aslak Aarflot Jønsson, Camilla Leikanger, Luke Davidsen og Tale Rørvik Lejon. Foran: Angel Nguyen og Tare Øverbø
RUSSESTYRET: Fra venstre: Aslak Aarflot Jønsson, Camilla Leikanger, Luke Davidsen og Tale Rørvik Lejon. Foran: Angel Nguyen og Tare Øverbø

Voldarussen ser fram til en russefeiring uten restriksjoner

Eksamen er avlyst nok en gang, men vil det bety lengre russetid? Hos russekullet ved Volda videregåande skule er det ikke lagt opp til dette enda, men diskusjonen er i gang.

Publisert

VOLDA: Russepresidentene Aslak Aarflot Jønsson og Tale Rørvik Lejon ved Volda vidaregåande skule opplever at russen kunne tenke seg en utvidet russefeiring, men at det ikke er planen foreløpig.

– Vi har ikke snakket så mye om lengden på russetiden, men de fleste er enige om at vi skal slutte 17. mai, forteller Lejon.

For russen i Volda starter det med Russens skitur til Oppdal 22. til 24. april. Dette er et kickoff for feiringa, og russedressen skal på like etter.

Lurt å flytte russetiden?

På grunn av koronatiltak har russetiden blitt flyttet nærmere sommeren de siste årene. Lejon tror at det er dette diskusjonen vil handle om framover.

– Jeg tror vi kommer til å snakke mest om det er lurt å flytte russetiden eller ikke. Det handler jo om å feire at vi er ferdig, men det er dumt å feste hvis det fortsatt er eksamener, sier Lejon.

Det er tredje året at regjeringa avlyser eksamen for alle på ungdomsskole og videregående. Dermed kan ikke dette komme i veien for feiringa for årets russ.

– Jeg veit at det er mange som er gira på det skal bli utvidet, men også det å flytte hele russetiden permanent til etter 17. mai, sier Jønsson.

Ekstra viktig med inkludering

Etter mange år med koronatiltak, skal årets russekull få feire helt uten én-meters-regel og munnbind. Russepresidentene vil jobbe hardt for at denne russetiden skal bli best mulig for alle.

– Nå er det ekstra viktig med inkludering, fordi vi har gått igjennom alle årene på videregående med koronatiltak, sier Lejon.

Jønsson sier at alle i russestyret jobber med å lage artige arrangement som alle kan være med på, og at det er viktig å inkludere de som også ikke er med i en russegruppe. Lejon har stor tro på at de skal klare å inkludere alle.

– Nå har vi mulighet til at alle kan møtes og gjøre sosiale ting sammen, og vi får oppleve ting vi kommer til å huske i lang tid framover, avslutter Lejon.

Hør hva politiet i Volda tenker om utvidet russefeiring i nyhetsreportasjen fra Radio Volda.

Powered by Labrador CMS