');
MUSIKEREN: Strenginstrumenter er det mange av hjemme hos Stig Ulv. Nå har han imidlertid tatt pennen fatt.
MUSIKEREN: Strenginstrumenter er det mange av hjemme hos Stig Ulv. Nå har han imidlertid tatt pennen fatt.

Sanger uten tekst — Nå med tekst

Stig Ulv har drevet som artist i en årrekke. Først nå kan du lese tekstene til hans musikalske verker.

Publisert

Hvordan lager man musikk uten å kunne musikkteori, og hvordan skriver man uten å ha lest en bok frivillig noen sinne? For Stig Ulv handler det om å tørre å utfordre seg selv.

— Det å utfordre seg selv på noe man i utganspunktet ikke kan, det elsker jeg, forteller han.

Bilde og tekst har Stig Ulv forholdt seg lite til, tiden har i all hovedsak gått til spilling. Å begynne å synge er fremdeles uaktuelt for artisten. I sin første bok "Strenger av ord" lar han heller publikum selv få lese tekstene. Til tross for at musikken hans er instrumental, forteller artisten at skriving av tekster nærmest gikk av seg selv.

— Jeg tror jeg har hatt disse ordene hele tiden. Det var nok derfor skrivingen gikk så lett. Da jeg begynte, viste deg seg at det lå en historie i hver melodi, sier Stig Ulvestad, som han egentlig heter.

Aldri tilpasset seg spesielt mye

Ulvestad forteller at han ikke har vært redd for å gjøre ting på sitt eget vis. Han har aldri vært spesielt opptatt av å tilpasse seg, noe han tror har brent mange broer, men også vunnet mange mennesker.

— For meg handler det om å skape et produkt som jeg kan stå inne for. Det har det handlet om hele veien.

Bokskriving viste seg imidlertid å være noe artisten hadde sansen for. Han håper nå på å få gitt ut sin andre bok allerede til neste år. Men i første rekke er fokuset på den nye turneen hans, hvor han foreløpig er satt opp med 21 konserter rundt om i landet. For Stig Ulv har det alltid vært viktig å reise rundt med musikken.

— Hvis du skal utvikle deg som artist, må du spille for folk som aldri har hørt deg før, hevder Ulvestad.