LAGET: Dette er laget som skal representere Hareid IL kommende sesong.

— Ser frem til utfordringene

På hel volley sparkes søreballen videre til Hareid og 9er fotball.

Publisert Sist oppdatert

Mens kulda biter i nesa ute, har vi tatt turen inn i Hareidhallen. Her blir vi tatt godt imot av lagets hovedtrener, Maria Juul Hansen. Ungdomsskolelæreren legger ikke skjul på at trenerkarrieren startet noe uforventet.

- Klubben slet med å stille lag, men jeg ønsket at damene skulle få et fotballtilbud i Hareid. Derfor ønsket jeg å stille som trener til årets sesong. Vi er en god gjeng, så dette koser jeg meg veldig med det.

TRENER: Maria Juul Hansen grubler på hvordan laget skal se ut i kommende sesong.

Fakta

- HAREID IL 1922 - 2023

- 4 divisjon 9er

- Røde drakter

- tre 11er baner (gress, kunstgress ute, kunstgress inne)

Uvissheten om det ble lag eller ikke har førte til at laget mistet flere spillere fra fjorårets stall.

- Vi mistet en del folk til andre klubber, militæret og studie, men vi har fortsatt en tropp med flinke jenter, som gleder seg til sesongstart, konstaterer treneren.

Denne sesongen blir ligaen på Sunnmøre utvidet fra fem til ti lag. Dette fører med seg lenger reisevei og flere kamper for et Hareid-lag som allerede sliter med å samle nok spillere.

- Det blir en del ekstra reise, noe som gjør det tidkrevende. Derfor er det viktig at vi er engasjerte og koser oss med fotballen, sier fotballtreneren.

Juul Hansen legger inn styrke, kondisjon, tøying og teknikk i treningene sine, og håper på at dette skal være med på å holde laget skadefritt. Om det ikke skulle, gå har hun et ess i ermet.

- Vi har et godt forhold til j15, så det er mulighet til å låne spillere der om det blir krise.

TØY OG BØY: Hovedtrener Juul Hansen legger inn tøying i treningsøktene sine.

Til tross for et ungt lag som ikke har spilt mye sammen, er ikke Juul Hansen i tvil om at laget er klare for sesongstart.

Søreball

I denne serien skal Nærnett ta for seg et fotballag fra hver av de syv kommunene på Søre Sunnmøre.

Nærnett vil ta en prat med trenere, klubblegender og/eller nysigneringer.

Hva er lagets, trenernes og spillernes målsettinger og forventinger til fotballsesongen 2023? Følg med da vel!

- Jentene er tøffe og er ser frem til utfordringene som venter denne sesongen. Vi gleder oss, forteller en selvsikker trener.

Til neste sesong håper Juul Hansen at laget skal gå fra å spille 9er til 11er fotball. For å få til dette, er treneren klar i sin sak.

- Klubben har en jobb å gjøre med rekrutteringen.

Til tross for få spillere, er det kommet inn et par nye fjes til årets tropp. En av dem er Runa Mork Røyset. Etter å ha fullført sykepleierutdanning i Førde, er 24-åringen nå tilbake og klar for spill i Hareid.

Mork Røyset er ikke uvant med en fotball i føttene. Tidligere har hun spilt for Hareid IL og fått tilbud om spill fra Hødd IL.

- Dette er hobbyen min og en friplass hvor jeg kan slippe tankene mine fri. Det viktigste er at vi har det kjekt, men det er selvfølgelig gøy om vi kommer oss høyt på tabellen.

NY FOR SESONGEN: Runa Mork Røyseth stiller inn siktet til sesongstart.

Fotball er en mannsdominerende sport. Nysigneringen føler at laget og kvinnefotballen får for lite fokus i klubben.

- Jeg føler at dame og jentefotballen er falt litt mellom to stoler, og at herre og guttefotballen blir mer prioritert. Vi ønsker mer spillerom, konstaterer fotballspilleren.

Mork Røyset forteller at hun er spent på å se om damene klarer å stille lag igjennom hele sesongen, og kommer med en tydelig oppfordring til de som er usikre på om de vil starte eller ikke.

- Kom på trening!

HAREID IL
Powered by Labrador CMS