DESIGNERSPIREN:

Sigrid fulgte designdrømmen

– Det jeg begynte med var bare en enkel symaskin, litt stoff og tråd.

Publisert Sist oppdatert

VOLDA: Flere og flere unge kvinner følger gründer drømmen og starter sine egne bedrifter. En av dem er klesdesigner Sigrid Jenny Øye Gjersdal (29). 

Sigrid har åpnet nettbutikken "Lille Apekatt" der hun selger barneklær hun selv har designet. Ideén kom til liv mens hun var gravid med sitt første barn for snart tre år siden. Nå venter hun sitt andre barn, og er i gang med en ny kolleksjon søte og fargerike barneklær.

NYTT STUDIO:

Sigrid forteller at hun alltid har hatt en lidenskap for håndarbeid. Allerede i kunst- og håndverkstimene på barneskolen merket Sigrid at dette var noe hun fikk stor glede av. 

– Men det har alltid bare vært en hobby, understreker hun. 

Kreativ barndom

Som barn hadde hun alltid noe kreativt fore. Hun drev både med teater, musikk og dans og etter videregående gikk hun på redesign-linjen på folkehøyskolen. Her fikk de noe veiledning, men som oftest måtte man prøve seg fram selv, forteller Sigrid. 

NYE PLANER:

Moren har også laget klær, og Sigrid har lært litt av henne. Utenom dette er Sigrid helt selvlært. Symaskinen hadde stått ubrukt i mange år før hun tok den fram igjen. Denne gangen for å lage en kjole for sin kommende datter. Så var designergnisten tent, dette kunne hun tenke seg å jobbe med på siden. 

Nettbutikken blir til

Designeren har lært masse gjennom prosessen med å starte egen bedrift. I nettbutikken selger småbarnsmoren barneklær som er utformet på akkurat den måten, hun selv har savnet. Fra starten av har hun lagt vekt på at det skal være produsert på en miljøvennlig måte med kortreiste, ikke-syntetiske tekstiler, og ikke minst behagelig og praktisk for små, voksende "apekatter" i bevegelse. 

Alltid nye ideer

Nå jobber hun med en ide om at kundene kan velge selv hvilke farger de vil ha på klærne. Sigrid har ikke sett lignende tilbud hos andre barneklær-produsenter, og er spent på responsen. Men det er ikke bare klær hun designer, hun har også laget tilbehør som smokkesnorer og pannebånd. Som småbarnsmor vet hun godt hvor viktig det er å forenkle hverdagen så mye som mulig. For foreldre har hun designet nøkkelknippe man kan bruke som armbånd. Så har man én mindre ting å holde styr på når man kommer hjem fra handletur med barna.

Drømmer om butikklokale

Selv om Sigrid har en hektisk hverdag, trives hun med kombinasjonen av egen bedrift og barnehagestudier. Likevel føler Sigrid at hun har bedre tid etter at hun fikk barn. Nå har hun og samboeren helt nye prioriteringer i hverdagen.

BUTIKKDRØMMEN

  – Før man får barn tar man seg tid til å ligge på sofaen og «scrolle» på mobilen. Men som småbarnsmor prioriterer jeg tiden mye bedre. Men jeg burde kanskje ha ryddet litt oftere sier Sigrid og ler.

Sigrid håper en dag å kunne åpne dørene til en egen butikk i Volda.  – Alle inntektene akkurat nå går til å kanskje senere kunne åpne opp ei lita sjappe nedi gata her!» sier hun spent. 

Sigrid er glad i å jobbe med mennesker og håper at hun en gang kan få sin egen koselige butikk hvor hun kan snakke med kundene og stille ut designene sine. Forløpig trives hun godt med å kombinere sine to lidenskaper: barn og å lage klær til dem!

Hør mer om Sigrid i radiointervjuet nedenfor:

Powered by Labrador CMS