Sitatkalenderen har hatt en fast plass i redaksjonen

Sitatkalenderen: Fra alle dagene i praksis så har kalenderen gitt oss noe å tenke på

Sitatkalenderen takker for et fint opphold på Høgskulen i Volda

Andreas og Rebecca kommer med sine vurderinger av sitatkalenderen.

Publisert Sist oppdatert

Det som har vært aller viktigst for studentene på Høgskulen i Volda under praksisperioden er sitatkalenderen. Det er altså en kalender der det står et sitat for hver dag som får man til å tenke litt. Har du vært innom skolen har du kanskje sett den, kanskje til og med har den berørt noe i deg. Enten fordi sitatet har vært fantastisk, eller rett og slett elendig. Vi har vært faste følgere fra dag en og har sterke meninger om best og verst fra boken. Nå er praksisperioden over for denne gang, så da tar vi et lite tilbakeblikk fra de sitatene som har vært de siste ukene.

De beste
I løpet av de 42 dagene med sitater, var det en vi likte spesielt godt. “Mennesker som stråler innenfra, behøver ikke rampelys” skinte i våre øyne. Det er et ordtak som viser hvor viktig det er med det du har på innsiden. Er du snill og grei mot andre, trenger du egentlig ikke noe mer. Det vil få deg langt!

Fornøyd: Sitatkalenderen har fått oss i godt humør

Et annet sitat vi likte godt var “Måten folk behandler deg på, sier noe om hvordan de er som mennesker. Det sier ingenting om hvordan du er.”. Det leste vi den 25. mars. Det kan være en liten påminnelse om at hvordan du blir behandlet av andre ikke handler om deg. Det handler kanskje mer om hvordan den personen selv har det.

Sist men ikke minst var det første sitatet for praksis et som satt i oss hele perioden. “Tenn heller et lys enn å klage over mørket” var sitatet for 20. februar. Hvis du er sliten og lei, kan det være fint å gjøre noe hyggelig for DEG. Du kan fysisk tenne et lys, du kan kjøpe deg noe du har ønsket deg, lage deg en god middag også videre. Du fortjener ikke å bare sitte i mørket, vær grei med deg selv!

De verste
Vi som leste i boken 19.mars var ganske enige om at dette sitatet var noe vi ikke likte i det hele tatt, det gikk som følger; “Noen ganger er jeg så søt at jeg ikke engang kan motstå meg selv”. Det er så mange fine sitater som som lar oss se noe bedre i oss selv, dette er ikke et slikt et. Vi synes det blir for fjernt og at vi ikke kjenner oss igjen i det. Vi skjønner at det skal være hyggelig og skal bety at man skal være glad i seg selv, men dette blir litt for mye. Det fremstår som at man synes seg selv er bedre enn andre og det er vi ikke enige i.

Skeptisk: Andreas blar gjennom og ikke alle er like bra

Et annet sitat vi ikke likte var “Belønningen for en god gjerning er å ha gjort den”. Denne sier jo seg selv og gir oss ikke så veldig mye mer enn det som står der. Den treffer ikke helt også er jo den litt kjedelig. Alle vet jo at når man gjør en gjerning så har man gjort den og vi tenker ikke nødvendigvis over at det er en belønning.

Også kommer vi til et siste sitat som vi vil nevne og det er; “Alder er kun et tall. Skriv din alders tall i glemmeboken”. Dette er et sitat som vi egentlig ikke forstår helt. Vi tror det betyr at alderen din ikke betyr noe og at du bare kan glemme den. Og hvis det er det så synes vi ikke at den gir oss noe form for kunnskap som vi vil ha når det kommer til slike sitater. Den blir for kjedelig sammenlignet med de andre og ikke et sitat som vi vil huske.

Andreas og Rebecca's egne favoritter

Vi har blitt inspirert av denne sitatkalenderen så her kommer våre favoritt sitater utenfor den. Kanskje det berører noe i deg?

Enten så går det bra, eller så går det over

Andreas sin favoritt

Alt skjer for en grunn

Rebecca sin favoritt

Powered by Labrador CMS