ÅRETS DELTAKERE: Benjamin Martinsen og Eli Rebekka Haugen (til venstre) studerte begge to i Volda. Nå skal de konkurrere om å vinne sin egen sommerhytte mot de andre deltakerparene.
ÅRETS DELTAKERE: Benjamin Martinsen og Eli Rebekka Haugen (til venstre) studerte begge to i Volda. Nå skal de konkurrere om å vinne sin egen sommerhytte mot de andre deltakerparene.

Skal delta i reality-program: — Målet er å vinne

Samboerne Benjamin Martinsen (25) og Eli Rebekka Haugen (24) fant tonen i Volda. Nå skal de være med og konkurerre i reality-programmet "Sommerhytta".

Publisert

VOLDA: 24. april er premieren av "Sommerhytta" sin syvende sesong. Reality-programmet går ut på at fire deltagerpar skal over ti uker kjempe om å vinne sin egen sommerhytte.

Deltagerparene må fra uke til uke, dag til dag, gjennom omfattende oppussing av sin forhåpentligvis nye sommerhytte. De skal gjennom konkurranser og inspirerende utfordringer både ute og inne.

Et av de fire deltagerparene er tidligere Volda-studenter Benjamin Martinsen fra Drøbak og Eli Rebekka Haugen fra Trondheim. De studerte mediedesign og gikk ut av Høgskulen i 2021 med en bachelor i bagasjen.

Kjæresteparet gikk i samme klasse og fant tonen relativt raskt i vakre Volda. De har vært sammen i fire år og har vært samboere i et og et halvt år. Rundt tidspunktet de ble samboere i Oslo valgte det unge paret også å melde seg på det populære TV 2-programmet.

Haugen forklarer over telefon måten de meldte seg på var tilfeldig siden ingen av dem hadde sett en eneste episode av sommerhytta på det tidspunktet.

- Det startet med at søsteren til Benjamin så at de søkte deltagere til neste sesong. Benjamin hadde sett på hytter å kjøpe med noen kompiser, men så gikk det i vasken. Da tenkte vi at vi kunne ta den veien isteden, men vi visste ikke helt hva vi hadde meldt oss på. Vi begynte så å se den ene sesonen og syntes det virket skikkelig kult, sier Haugen til Nærnett.

Hun deler også at de meldte seg på for flere grunner.

- Målet var på et viss å vinne, spesielt da vi kom dit. Jeg tror vi så litt ulikt på det. Samtidig var det overveldende så vi tok det uke for uke, men målet var selvfølgelig å vinne, forteller den 24 år gamle trønderen.

- Jeg håper ikke jeg har sagt noe gærent

I januar 2022 fikk samboerne vite at de skulle være med. TV-innspillingen varte fra 2. mai i fjor til starten av juli. De er begge samstemte i hvordan det var kamerar rundt seg hele tiden.

- Å ha kamera rundt seg som følger deg hvor enn du går var veldig rart til å begynne med, men man ble relativt fort vandt til det, sier Martinsen.

Det er kjæresten enig i.

- Vi ble kastet rett ut i det og filming med en gang. Det største sjokket var at alt ble spilt inn 5-6 ganger fra ulike vinkler, men etter hvert ble man komfertabel med det. Det var også ganske spesielt hvis man kranglet også dukket kameraet opp rundt hjørnet og skulle ha det med, deler Haugen.

FORELSKET SEG I VOLDA: De nåværende samboerne fant hverandre mens de gikk i samme klasse på studiet ved Høgskulen.
FORELSKET SEG I VOLDA: De nåværende samboerne fant hverandre mens de gikk i samme klasse på studiet ved Høgskulen.

På spørsmål om hvordan det blir å se seg selv på TV til våren måtte de begge le godt.

- Det blir spennende. Jeg håper ikke jeg har sagt eller gjort noe gærent, humrer Martinsen.

- Neida, men jeg tror det skal gå helt fint. Det blir gøy å se deler av opplevelsen vi har hatt og se hvordan de andre deltakerne gjorde det. Vi fikk jo aldri se prosessen deres, sier 25-åringen.

Haugen forklarer at de tenkte seg litt ekstra om når det var kamera rundt dem og rettet seg litt opp i ryggen.

- Det er kanskje det jeg er mest spent på. Vi vet hva slags opplevelse vi hadde også er vi spent på hvor representativt det blir på TV i forhold til opplevelsen vår, sier trønderen.

- Vi skulle ikke havne i en klisje

Hver sesong endres område hvor deltagerne bygger hyttene sine. I TV 2s syvende sesong av programmet holder hytteområde i Nordmarka i Lunner komune på Østlandet.

- Før vi dro dit lagde jeg noen skisser, så vi hadde noen pekepinner på hvordan vi ville ha det. Men så ante vi ikke hvilke begrensinger vi hadde og hvor lang tid ting tok. Så vi tok det vi kunne og det vi rakk, forteller Haugen.

Det unge paret hadde svært få erfaringer med bygging og opppussing fra tidligere.

- Vi hadde malt og beiset noen vegger liksom og snekret noe greier i sløyden i 5. klasse. Men utenom det hadde vi ingen erfaring med det, sier Haugen mens latteren sitter løst.

GODE SAMARBEIDSPARTNERE: Eli og Benjamin jobber godt i lag mens de lager hjemmelaget pasta.
GODE SAMARBEIDSPARTNERE: Eli og Benjamin jobber godt i lag mens de lager hjemmelaget pasta.

Til tross for få erfaringer gikk samarbeidet dem to i mellom fint.

- Samarbeidet gikk veldig veldig bra. Eli og jeg har generelt ingen problemer med hverandre, men jeg var litt usikker i starten for vi hadde aldri gjort noe sånt før, sier Martinsen.

- Vi var opptatt av at begge skulle bidra med alt og at vi ikke skulle havne i en klisje hvor jeg skulle velge farger og han snekre. Nei nei nei, sier Haugen tydelig før hun sa hvordan det egentlig ble.

- Ja, det ble litt sånn at jeg fikset det meste interiør så det ble jo litt klisje likevel. Men vi har faktisk begge valgt farger og snekret og bygget og alt, sier hun lattermildt.

For øyeblikket studerer hun grafisk design og jobber som servitør, mens kjæresten Benjamin driver et eget grafisk design-firma sammen med en kompis.

Haugen deler overfor Nærnett at det var skikkelig gøy, men samtidig utrolig intenst.

- Jeg tror jeg aldri har jobbet så hardt i hele mitt liv. Vi ble utfordret på mange områder som vi ellers ikke hadde blitt utfordret på. Jeg synes det er gøy med bygging, snekring og interiør så det var egentlig midt i blinken. Det var også svært hyggelig med de andre deltagerne. Veldig sosialt og en god gjeng etter hvert.

Vakre Volda

De tidligere Volda-studentene forelsket seg i Volda og deler til Nærnett hvilken betydning den lille bygda hadde for turtelduene.

- Volda er veldig lite og det er en skikkelig boble. Resten av omverdenen finnes jo nesten ikke. Det var skikkelig fint å studere der og så viktig for meg der og da.

Martinsen er glad han traff på spesielt én person i Volda.

- Volda er en superfin plass å møte folk. Det er en realtivt tett befolkning og masse studenter som kjenner hverandre. Heldigvis og plutselig blusset det opp litt ekstra med en person da, forteller han fornøyd.

Kjæresteparet føler at "Sommerhytta"-opplevelsen gjorde at de kom enda nærmere hverandre.

- Vi ble kjent med hverandre på en annen side en tidligere. Vi har stått i situasjoner der vi har dårlig tid, blir stresset, blir sure på hverandre, frustrert på hverandre og har 1000 ting å gjøre. Så vi har gått gjennom utrolig mange ting på kort tid, men det var morsomt og lærerrikt, avslutter Haugen.

Se de to tidligere Volda-studentene på Sommerhytta på TV 2 og TV 2 Play fra 24. april.

Powered by Labrador CMS