NY TRENER: Reidar Møistad tar over Volda håndball neste sesong. Han ser fram mot utfordringene til klubben.

Skal etablere Volda som toppklubb

Reidar Møistad blir ny hovedtrener i Volda fra neste sesong. Han er imponert over klubbens framgang de siste årene. Nå ønsker han at Volda skal bli mer konkurransedyktige.

Publisert Sist oppdatert

— Jeg tennes ikke av å skulle bli nummer elleve. Målet er topp åtte, fordi da kan vi kjempe om sluttspillplass. Det er et lite stykke dit, men det er helt klart målet mitt som trener.

Det sier Voldas nye trener fra neste sesong, Reidar Møistad, som har signert en treårskontrakt, etter det ble klart at Halldor Haraldsson forlater klubben.

Klubben må mest sannsynlig spille om retten til ny eliteseriekontrakt i slutten av sesongen.

— Jeg liker ikke å tenke på at det kan bli 1. divisjon neste sesong. Men det er ikke krise for klubben eller prosjektet.

Møistad har fulgt Volda gjennom flere år. Nå ønsker treneren som kommer fra polsk eliteserie, å etablere klubben til et topplag i norsk håndball.

Nye utfordringer

Allerede for sju år siden hadde Møistad muligheten til å ta over Volda. Da passet det ikke, og han var trener i utlandet. Når muligheten dukket opp igjen i år, var han sikker på valget.

— Da jeg fikk høre om prosjektet, og se arenaen, var der noe som trigget meg til å komme tilbake til Norge, etter ti år i utlandet, sier han.

Han ankommer ikke Volda alene, og familien spilte en viktig rolle i beslutningen.

— Jeg har to små jenter som ikke snakker norsk. Nå skal de lære Volda-dialekt og nynorsk, så det blir spennende. Det gleder vi oss til, sier treneren.

FORLATER KLUBBEN: Halldor Haraldsson og linjespiller Fride Stølen forlater klubben etter denne sesongen

Rekruttering

De tidligere trenerjobbene til den høyt utdannede treneren, har vært i profesjonelle lag, uten breddetilbud. I Volda skal Møistad hjelpe med å utvikle bredden i tillegg.

For å rekruttere spillere, ønsker treneren hovedsakelig å finne talenter lokalt. Da må det bygges en håndballkultur i området, mener Møistad, som gleder seg til oppgaven.

Men det er likevel ikke kun nasjonalt det er mulig å hente spillere.

— Det er polske spillere som vil komme til Norge, sier han.

Treneren er fornøyd med spillergruppa, men han er klar på at klubben må hente nye spillere før sesongen.

— Det ser spennende ut. Det er en fin miks aldersmessig og erfaringsmessig, så jeg gleder meg veldig. Det blir nok noen utskiftninger, og vi trenger tre-fire nye spillere som vi jobber med, sier han.

Toppklubb

Møistad er fasinert over resultatene og kulturen Haraldsson og håndballdamene har levert de siste årene. Nå ønsker han å bygge videre på prosjektet.

— Jobben de har gjort de siste årene er det bare å ta av seg hatten for. Jeg tror det er viktig for Volda å ha et lag i eliteserien. Visjonen er å spille på topp, sier treneren.

Spillestilen Møistad liker på håndballbanen er rask og tempofullt, med godt forsvar. Det mener han spillergruppa er vant til.

— Det viktigste er å ha et solid forsvar for å kjempe om gode resultater. Forsvaret de spiller i Volda er godt forankret i spillergruppa, og jeg gleder meg til å jobbe videre med det, sier han.

Sjå intervjuet med den nye Volda-trenaren her:

Powered by Labrador CMS