I KJØKKEN-AVDELINGEN: Rachel Vorren har mye gjenbruks-servise på hytta.
I KJØKKEN-AVDELINGEN: Rachel Vorren har mye gjenbruks-servise på hytta.

- Skatter fra gjenbruken gjør hytta koseligere

Norsk Misjonsselskaps gjenbruksbutikker gir gamle gjenstander nytt liv over hele Norge. Når Rachel Vorren og hennes mann er på vei til hytta kjører de ofte innom NMS Gjenbruk - på jakt etter gamle skatter.

Publisert Sist oppdatert
NORSK MISJONSSELSKAP GJENBRUK: har 52 gjenbruksbutikker landet rundt.
NORSK MISJONSSELSKAP GJENBRUK: har 52 gjenbruksbutikker landet rundt.

ULSTEIN: Rachel Vorren har hytte på Sandsøya i Sande kommune. De reiser helt fra Trøndelag og kjører gjennom Ulsteinvik. Hun forteller at de pleier å ta turen innom gjenbruksbutikken for å se etter ting de kan ha på hyttene sine på Sandsøya og i Åfjord i Trøndelag.

— Vi synes det er fint å ha koselige gamle ting i sitt rette miljø, forteller hun.

På vei til hytta i Åfjord er det også en gjenbruksbutikk som de ofte stikker innom. Når vi spør om hun har en favoritt-ting fra bruktbutikken forteller Vorren at hun ikke har en klar favoritt.

— Vi har mange favoritt-ting, for eksempel har vi en del koselig gammelt servise.

Stor sirkulasjon av varer

ODDRUN SOLHEIM HUSTAD: smiler bredt til alle som kommer innom gjenbruken.
ODDRUN SOLHEIM HUSTAD: smiler bredt til alle som kommer innom gjenbruken.

De siste årene har gjenbruk av både ting og klær blitt stadig mer populært. Oddrun Solheim Hustad jobber som frivillig på gjenbruken i Ulsteinvik. Hun har vakter omtrent hver fjortende dag. Når hun har vært borte en stund, og kommer tilbake, forteller hun at hun må gå rundt i butikken for å gjøre seg kjent med alt det nye som har kommet inn.

— Det skjer utskiftninger av ting hele tiden, men det er jo sånn det skal være på en bruktbutikk. Veldig mye av det som var her for fjorten dager siden er borte vekk nå, sier den pensjonerte damen.

Krimkupp

Fordi det ofte skjer utskiftninger i tingene, finner Vorren og mannen ofte et par nye skatter på gjenbruksbutikken. De er muntre når de snakker om deres tidligere gjenbrukserfaringer. Mannen viser fram en krimbok som han i dag skal kjøpe for 10 kr. Så spør vi Vorren om hun har tenkt til å kjøpe noe.

— Det blir litt småtteri, sier hun mens hun smiler bredt.

Hun følger oss til kassen, der hun har lagt fra seg en bok og et fat, som blir dagens fangst fra skattejakten på NMS Gjenbruk i Ulsteinvik.

Powered by Labrador CMS