Skiglede i Ørsta: – Helt fantastisk oppmøte

Tirsdag ble mini-VM på ski arrangert på Bondalseidet i Ørsta i regi av Hovdebygda IL. Med fullt fokus på skiglede og god stemning ble arrangementet en fin opplevelse for de unge deltakerne. 

Publisert Sist oppdatert
FULL FART: William (6) er en av mange barn som gikk rundløpya tirsdag ettermiddag. Han fikk også testet orgeltramp og små hopp.

ØRSTA: – Vi ønsker å senke terskelen for å delta på skiaktivitet, så på disse arrangementene har vi alltid gratis påmelding, ingen tidtaking, premier til alle, og utlånsutstyr tilgjengelig for de som trenger det. 

Det sier Live Spilker. Hun er prosjektleder for Barnas Mini-VM, som er et prosjekt inn mot ski-VM i Trondheim neste år. I vinter blir det arrangert to mini-VM i hvert fylke i hele landet.

Spilker forteller at arrangementet skal spre skiglede og skape litt oppmerksomhet rundt neste års VM. Hun er positivt overrasket over oppmøtet i Ørsta, og er glad for å se så mange barn leke seg på ski.

– Det skal jo ikke mer til enn en god opplevelse eller en dårlig opplevelse første gang for å danne grunnlaget for fremtiden, så vi håper veldig at vi klarer å bidra til at flest mulig får gode skiopplevelser, sånn at det legger til rette for at de skal kose seg mye på ski resten av livet, sier Spilker.

STADION: Ørsta skistadion fungerer utmerket som VM-anlegg.
FESTLØYPE: Oppløpet er staseliggjort.

Stig Aambø er administrasjonssjef i Møre og Romsdal skikrets, og skryter av Hovdebygda IL som har stelt i stand tirsdagens arrangement.

– Hva tror du et sånt initiativ gjør for både lokalsamfunnet og barna?

– Det er jo kjempepositivt. Her lager du skiglede, her får de enkel skiopplæring som de har glede av hele livet. Jeg jobber jo i skikretsen, så jeg håper at flere har lyst til å gå skirenn og konkurrere i flere år fremover, sier Aambø.

Han har troa på lek og moro i idretten, og mener det er den beste måten å lære seg å bli god på ski på. Man får god balanse og teknikk av å leke det inn, mener han.

– Det viktigste er ikke å finne de neste store skitalentene, men at alle får mulighet til å kjenne på mestring og skiglede.

OPPROP: Her blir barna annonsert over høytalerne når de krysser målstreken.
GRATIS: Her får barna gratis bolle etter målgang.
Powered by Labrador CMS