SITTER PÅ GJERDET: Jack Almo tror han vet hvem han skal stemme på.

Skoledebatt i Ulstein: Rektor er fornøyd, elevene lærte ingenting

Forrige tirsdag møttes ungdomspolitikerne til debatt ved Ulstein VGS. Elevene klager over manglende saklighet og lokal tilhørighet, mens rektoren ikke kjenner seg igjen.

Publisert

Jack Almo går tredje året ved Ulstein VGS og skal stemme for første gang i år. Han er engasjert i politikk, men savnet mer saklighet og lokal tilhørighet under debatten på skolen sist tirsdag. 

–  Plutselig kranglet de om saker i Trondheim eller om solbrillene til Bjørnar Moxnes. Det er fullstendig uinterresant og hjelper oss ikke å finne ut av hva vi skal stemme, sier han.  

USIKKER: Andrea Skaar Berg har enda ikke bestemt seg for hvem hun skal stemme på.

–  Om jeg hadde vært fullstendig blank fra før av, hadde jeg nok ikke fått så mye ut av det, legger han til. 

–  De burde heller få politikere som er herfra til debatten, sier Andrea Skaar Berg. 

Hun er russepresident ved skolen og ble heller ikke noe særlig klokere. Hun har enda ikke bestemt seg for hvem hun skal stemme på og savnet at politikerne hadde mer respekt for hverandre.

- Jeg mener at når man skal diskutere noe, trenger man ikke å banne, forteller hun. 

Rektor er uenig

Margareth Alme er rektor ved Ulstein VGS og er uenig med elevene sine.

–  Jeg synes de var ryddige og svarte fint for seg.

 Elevee dine virker uenige?

–  Når er en politisk debatt uten usaklighet? Det ligger naturlig i en ungdomsdebatt. 

Hun påpeker også et ungdomspolitkerne kun er et resultat av det politiske samfunnet de lever i og at enkelte representanter har en tendens til å bruke populisme som et verktøy. Gjennom et langt liv som rektor har hun vært med på å arrangere 20-30 debatter og forteller at det har vært mye verre før. 

–  Jeg tenker også at det kanskje er bra at de får oppleve dette. Det er tross alt slik det er i den politiske verdenen i Norge idag, sier hun. 

–  Og hva skal vi gjøre da? Vi kan ikke sensurere eller styre politikerne heller, legger hun til. 

Olavius Bjåstad Vikebakk og Daniel Hüttner Pilskog snakker mye om politikk hjemme og har bestemt seg for hvem de stemmer på. Også de savnet saklighet og at politikerne snakket om saker som angikk dem.
Powered by Labrador CMS