');
FRYD OG GAMMEN: Illustrasjonsbildene til Ratio Arkitekter vitner om et yrende folkeliv i den nye bygningen.
FRYD OG GAMMEN: Illustrasjonsbildene til Ratio Arkitekter vitner om et yrende folkeliv i den nye bygningen.

Slik blir Aasenkvartalet

Ratio Arkitekter AS vant plan- og designkonkurransen for Aasenkvartalet med sitt forslag "Og den leiken den ville han sjå".

Publisert

VOLDA: Juryen bestod av representanter fra Volda Utvikling, Nordplan og Slyngstad Aamlid arkitekter. De begrunnet valget med at det var et tiltalende og velfundert forslag, som lett lar seg omarbeide og videreutvikle. Volda Utvikling, som er heleid av Volda Kommune, har ansvar for å utvikle kvartalet.

Trygge arbeidsplasser

Styreleder i Volda Utvikling, Thomas Lundberg, forteller at deres oppgave er å skape trygge arbeidsplasser. I Ratio Arkitekter sine planer er det lagt til rette for for å ha blant annet kontorlokaler, bank og hotell. Høgskulen i Volda er også tiltenkt som leietakere. Lundberg påpeker at han håper bygget skal kunne brukes av alle Voldas innbyggere.

Juryen mente at Ratio sitt forslag ga stor fleksibilitet.
Juryen mente at Ratio sitt forslag ga stor fleksibilitet.

– Hva bygget skal inneholde er overhodet ikke skrevet i stein. Vi er i dialog med flere potensielle leietakere. Vi ønsker at bygget skal ha en kombinasjon av private og offentlige aktører. Det blir viktig å finne leietakere som styrker hverandre, sier Lundberg.

Store forventninger

Norsk Innovasjonssenter er en annen planlagt leietaker. Det er et samarbeid mellom Volda Kommune, Studentsamskipnaden i Volda, Sunmøre Kulturnæringshage og Møre og Romsdal fylkeskommune. I deres prosjektbeskrivelser heter det at de skal være en arena for erfaringsutveksling og tverrfaglig innovasjon. De håper at det vil være nyttig for næringslivet, kommuner, helseforetak, studenter og fagmiljøet ved høyskolen.

Det første byggetrinnet forventes å være ferdig i 2024 og blir rundt 10 000 kvadratmeter. Alle tre byggetrinnene er planlagt å være ferdig i 2031 og er rundt 30 000 kvadratmeter.