PÅSKEFJELLET: Mange skal på skitur i påsken. Da gjelder det å sjekke værforholdene.

Slik blir påskeværet på Søre Sunnmøre

Meteorologen kommer med blandede spådommer om påskeværet.  

Publisert

SØRE SUNNMØRE: Påskeuka nærmer seg med stormskritt og mange håper på solskinnsdager og påskestemning. Ifølge statsmeteorolog Aleksander Skeltvedt kan vi forvente et skiftende vær, med både sol og nedbør. 

– I begynnelsen av påsken kommer det til å være litt nedbør. Dette vil falle som snø i høyden. Senere i uka vil vi få noen dager med periodevis godt vær. Da kan man utnytte det tidligere snøfallet oppe i fjellet, opplyser statsmeteorologen. 

Ventes både sol og nedbør

Starten av påskeferien starter dystert med tanke på værforholdene. 

– Den verste dagen er førstkommende fredag. Da er det ventet både nedbør og vind, men dette vil gi seg utover lørdagen. Det er lurt å ta høyde for at fredagen og starten av lørdagen blir våte dager, sier Skeltvedt. 

Han oppfordrer folk og bilister om å ta hensyn til været. 

– De som har tenkt seg ut å reise på fredagen må ta høyde for at det kommer nedbør i form av snø. Sammen med vind kan dette skape utfordrende kjøreforhold, sier meteorologen. 

Men frykt ikke, forholdene vil bedres og sola vil titte frem. Skeltvedt forteller hvilke dager som har de beste utsiktene for de som vil ut og nyte godværsdagene.

– Lørdag gir det dårlige været seg i stor grad, så vi venter bedre forhold de påfølgende dagene. Mandag, tirsdag og onsdag i påskeuka blir bedre dager, men det er litt skiftende vær, opplyser Skeltvedt. 

– Bare Nord-Norge blir bedre

Det gjelder å nyte sola når den er fremme, for det er usikkert hvor mye man vil se av den. 

– Det vil kanskje ikke bli noen hele solskinnsdager, men det vil være perioder der solen kommer frem. Det vil være et skydekke som vil kunne sprekke opp slik at vi får en blå himmel. Naturligvis vil det være lokale forskjeller, sier statsmeteorologen.

Til tross for et skiftende vær, har sunnmøringene ingen grunn til å deppe over påskeforholdene. 

– Jevnt over er været ok sammenliknet med resten av landet. Det er kanskje Nord-Norge som får det beste været, men Søre Sunnmøre kommer relativt greit ut, avslutter han. 

Powered by Labrador CMS