FORNØYD: Lars Jonasmo er godt i gang med planleggingen av den nye frivillighetssentralen.
FORNØYD: Lars Jonasmo er godt i gang med planleggingen av den nye frivillighetssentralen.

Snart åpner frivillighetssentral i Vanylven kommune

Sentralen skal bli en møteplass for alle innbyggerne som har lyst til å delta innen frivillig virksomhet.

Publisert

VANYLVEN: Vanylven kommune er den eneste kommunen på Søre Sunnmøre som ikke har egen frivillighetssentral. Nå er kommunen godt i gang med arbeidet om å endre dette.

–– Det har lenge vært etterspurt en frivillighetssentral fra innbyggerne i Vanylven, forteller Lars Jonasmo, fagleder for kultur og fritid i Vanylven kommmune, og ansvarlig for frivillighetssentralen.

Har kommet langt i prosessen

Frivllighetssentralen ble politisk vedtatt for noen år siden, og Vanylven kommune har fått innvilget støtte fra departementet til å opprette dette tilbudet. Planleggingen er nå godt i gang, og det forventes at sentralen står ferdig i sommer.

— Visjonen er å lage møteplasser for lag, organisasjoner og privatpersoner, sier Jonasmo.

Kommunen har lenge hatt mange av tilbudene som frivillighetssentralen skal tilby, men det er først nå alle tilbudene samles på en felles møteplass. Lena Landsverk Sande, ordfører i Vanylven kommune, tror en frivillighetssentral er spesielt viktig i tiden vi lever i.

— Før var det en selvfølge at alle skulle delta i en frivillig aktivitet og bidra til lokalsamfunnet, sier Sande.

Lena Landsverk Sande, ordfører i Vanylven kommune har store ambisjoner for den nye frivillighetssentralen.
Lena Landsverk Sande, ordfører i Vanylven kommune har store ambisjoner for den nye frivillighetssentralen.


Jeg har et håp om at vi klarer å få et mangfold, slik at alle føler at de eier frivillighetssentralen, legger hun til.

Ønsker innspill fra befolkningen

Det er opprettet en arbeidsgruppe som består av representanter fra kultur og oppvekst, helse og omsorg, ungdomsrådet, eldrerådet og Røde kors. Arbeidsgruppen hadde første møte for 2 uker siden, og ønsker nå innspill fra innbyggerne i Vanylven kommune om utviklingen av sentralen.

–– Vi må ha innspill på hva frivilligheten ønsker. Både hva de ønsker å bidra med og hva de har behov for, sier Jonasmo.

Det er enda ikke bestemt fysisk lokale eller hvilke konkrete aktiviteter sentralen skal tilby. Kommunen ønsker at folket i Vanylven skal være med å bestemme dette, og har derfor laget en egen nettside der en kan sende inn innspill.

–– Hvem som helst kan komme med innspill. Det skal bygges på behovet til innbyggerne og de frivillige, presiserer Jonasmo.