NYTT SYSTEM: Økonomisystemet Visma skaper trøbbel for fakturabetalere

Nytt økonomisystem på Søre Sunnmøre

Kommunene på Søre Sunnmøre går over til Visma som økonomisystem. De nye fakturablankettene til Visma inneholder ikke girodel, noe som gjør det vanskelig for enkelte å betale regninger.

Publisert Sist oppdatert

Stabsleder for økonomi og regnskap i Ørsta kommune, Jan Inge Bueide mener de fleste innbyggerne ikke blir påvirket av dette, men bekrefter at det har kommet reaksjoner.

Økonomileder Jan Inge Bueide mener det finnes mange gode alternativer til postgiro.

- Det er spesielt de som bruker brevgiro som reagerer på dette. Vi har hatt en runde med bankene i området, og bedt dem akseptere å få tilsendt signert faktura i stedet.

Venter på svar fra bankene

Foreløpig er det bare Sparebank 1 Søre Sunnmøre som har sagt seg villig til å ta imot fakturaer i stedet for giroblanketter. Kommunen venter fortsatt på svar fra de øvrige bankene, men Bueide mener de fleste bankene vil strekke seg langt for å gjøre det enklest mulig for sine kunder.

- Skal man sende inn hele fakturaen, må avsender- og mottakerkonto, KID-nummer og beløp være tydelig merket, og man må signere et synlig sted på fakturaen. Dersom alle disse kriteriene er oppfylt vil de fleste banker være fleksible på denne betalingsformen.

- Det finnes alternativer

Bueide nevner også at det finnes alternative måter å betale regninger på, også for de som ikke har tilgang på internett.

- For kunder som ikke har mulighet til å opprette avtalegiro, kan man få tilsendt blanke giroblanketter ved å ta kontakt med oss, eller hente dem selv på servicekontoret, eller i banken. Dette har vist seg å være en enkel løsning for mange, opplyser Bueide.

Powered by Labrador CMS