FØLSOMT: Tommy og Prebz takker ivrige lesere etter en fantastisk reise på kryss og tvers av Søre Sunnmøre.

Søresnadder-kapittelet er lukket: – Det har vært en ære

Søresnadder-toget har ankommet endestasjonen - og matanmelderne går av mette og fornøyde på perrongen.

Publisert Sist oppdatert

SØRE SUNNMØRE: Seks uker, syv spisesteder, SoMe-innhold i en klasse for seg selv, syv anmeldelser og en direktesending seinere, legger matanmelderne Tommy og Prebz asjettene på den berømte hylla.

De etter hvert mye omtalte matanmelderne fra Nærnett har vært innom alle kommunene på Søre Sunnmøre og har bedømt et nøye utvalgt spisested fra hver kommune, med den største objektivitet.

Prebz oppsummerer samfunnsoppdraget på en enkel, men samtidig presis måte:

– Det har vært en ære å utføre denne jobben på vegne av alle innbyggerne på Søre Sunnmøre. Jeg føler vi har utført vår oppgave til punkt og prikke.

Tommy kan ikke gjøre annet enn å si seg enig, og guttene er samstemte om at øynene har blitt sperret opp, magene har blitt fylt med ymse matretter og ganene har fått litt av hvert og bryne seg på.

Se i bunnen av saken for den endelige poengoversikten!

Noe for enhver smak

Guttebassene Tommy og Prebz har debutert med hvalkjøtt i munnvikene, spist gourmetmat fra Willys, testet gatemat på benserten, fortært sandwich à la slagmark, testet fjøl-varianter og avsluttet med en enkel pizza og baguett på en benk i Vanylven.

Man kan trygt slå fast at matrettene som har blitt presentert og høvlet over, har vært i alle ender av skalaen. Noe var rett og slett ikke noe å skrive hjem om, mens noe annet var helt formidabelt å få servert her på Søre Sunnmøre.

Begge anmelderne er skjønt enige om at dette har vært ilddåpen, for de kommende journalistene.

– Dette har vært vår Champions League-finale før vi skal ut å møte det ekte presse-Norge. Det har rett og slett vært en opplevelse uten sidestykke for min del, sier Tommy tydelig rørt.

Standarden har dermed blitt satt på et temmelig høyt nivå, og magesekkene har blitt mettere og mettere i takt med at lommeboken har blitt tynnere og tynnere. For man finner både billige og stive priser på Søre Sunnmøre, og man finner smakfull mat og ikke fullt så delikat mat, blant de syv kommunene.

UP AND COMING: Gutta har tidvis blitt blendet av stjernestatusen som har flydd i mot dem i høst. Her fra hvalsmaking i Hareid.

Høye topper og dype daler

Det hele startet på Rokken Cafè Street Food. Der fikk vi pappasjetter og pappbestikk, og en noe skuffende opplevelse. Forventningene var kanskje skrudd opp et hakk for mye, for de på den tiden, noe uerfarne matanmelderne. Tommy spiste gastropizza, mens Prebz spiste en sandwich som endte opp som en slagmark.

Tre av fem i totalscore på asjettene ble fasiten hos Rokken Cafè Street Food.

Uka etter var det Hareid som sto for tur, og det var Napoli som skulle anmeldes. Det italienske navnet var noe misvisende, ettersom det var en kurder som var innehaver. Samma kan det være, vi fikk servert noe så utradisjonelt som hval - både i burger- og pizzaformat. Seigt var et stikkord for denne anmeldelsen.

To og en halv av fem asjetter på resultatlista til Napoli. Den nevnte kurderen trakk opp totalopplevelsen!

Madelynn Coffee skulle anmeldes den påfølgende uka. En beryktet juicy losy skulle høvles over av totningen. Det viste seg derimot å bli en helt annen opplevelse, men førte til en nokså minneverdig seanse. Søtpotetsuppen til Prebz var nærmeste å betrakte som pure.

Det hele endte med tre og en halv av fem asjetter. Foreløpig ledelse der, altså.

Deretter var det Tik Cafe og Restaurant som skulle tilfredsstille våre etter hvert kresne ganer. Der fikk vi vårt første møte med sunnmørikaner’n, og det skulle harmonere godt med den sexy maten fikk vi servert. Fjøl med snadder (type søre) og brandade dandert på en presentabel måte, traff Tommy og trønder’n godt.

Fire av fem asjetter, og en ny restaurant tronet på toppen av lista.

Den neste uka skulle by på det vi konkluderte med var det mest cocky navnet på Søre Sunnmøre. Willys Gourmet i Ulsteinvik traff derimot svært godt - og det som skulle vise seg å maltraktere lista, ble en favoritt hos anmelderne.

Her skulle det vise seg å bli fire og en halv av fem asjetter. Uhyre jevnt i toppsjitet.

YX på Larsnes overrasket det noe utvidede mannskapet som ble sendt i Prebz fravær. Gatekjøkkenet, eller det som egentlig er en bensert, leverte mat som var verdig dagenderpå, og viste også en sylfrekkhet med eget bilijardbord.

Tre og en halv av fem asjetter er slettes ikke gæernt for det som skulle vise seg å bli en uventet outsider.

Sist ut, og dessverre det mest skuffende, var Combi-senteret i Vanylven. Navnet, som skulle vise seg å stemme godt overens med totalopplevelsen for gress- og kjøtteteren, sier det meste her. En stusselig baguett og en tørr og følelsesløs pizza satte et noe uverdig punktum for Søresnadder-sagaen.

– Takk for alt!

Etter å ha trålet oss gjennom den ene matretten etter den andre, over hele Søre Sunnmøre, kunne vi nå legge ned Søresnadder med en stolthet.

– Takk for alt, sa Prebz vemodig med en gråtende Tommy ved sin side.

#blimedinndavel

Powered by Labrador CMS