KRITISK: Kommunedirektør i Volda, Rune Sjurgard mener kommuneoverlege i Ørsta kommer med udokumenterte påstander om Helseplattformen

Splid mellom kommunedirektør og kommuneoverlege

Kommunedirektør Rune Sjurgard stiller seg kritisk til kommuneoverlegen i Ørsta sine uttalelser om Helseplattformen. Dette kommer frem i et brev der Sjurgard kommenterer Vaage Øie sine påstander.

Publisert Sist oppdatert

MØRE OG ROMSDAL: Helseplattformen gjør sitt inntog i Møre og Romsdal fylkeskommune. Nå skal kommunene i fylket vurdere det samme. Marte Vaage Øie, kommuneoverlege i Ørsta, vil at kommunen skal si nei til Helseplattformen. Kommunedirektør Sjurgard mener at påstandene hennes er udokumenterte. Det skriver han i et brev til alle de ansatte i Volda kommune:

- Dette systemet får så hatten fyk i media. Seinast frå kommuneoverlegen i Ørsta som kjem med mange påstandar, der ho åtvarar Ørsta kommune mot å ta i bruk dette systemet. Debatten er polarisert, og mange av påstandane som det vert referert til er ikkje dokumentert.

Vaage Øie mener på sin side at hun har dokumentasjon for sine påstander. Hun mener at Helseplattformen er et dyrt system å innføre, i tillegg til at systemet har lite brukervennlighet. Til Møre-Nytt forklarer hun at systemet har mange feil som kan føre til dårligere helsetjeneste for innbyggere i Ørsta.

Hun mener dermed at Ørsta Kommune ikke burde innføre Helseplattformen. Kommuneoverlegen hevder hun får bred støtte fra fagmiljøet, også fra de som ikke tør å ytre seg.

- Det er svært mange både lokalt og regionalt som har teke kontakt med meg og sagt at dei enten ikkje tør å ytre seg eller har blitt bedt av si leiing om å ikkje ytre seg offentleg, sier Vaage Øie til Møre-Nytt.

Kommunedirektørene i Ørsta og Volda samarbeider tett om å legge frem en plan som gir best mulig tilbud for innbyggerne i kommunene. I brevet skriver Sjurgard om positive erfaringer fra kommuner i nærheten:

- Ein brukarrepresentant i Ålesund har skriftleg meldt om positive erfaringar for pasiantar og påførande.

Likevel legger han ikke skjul på at det er kommuner som omtaler Helseplattformen som et tungvint system. 

En eventuell innføring av Helseplattformen skal etter hvert behandles av kommunestyrene i Volda og Ørsta.

Powered by Labrador CMS