UTMERKET SEG: Fra sin linjeposisjon i angrep har Fride Heggedal Stølen imponert i eliteserien denne sesongen.

Målet er landslaget - nå venter nye utfordringer

Fride Heggedal Stølen (22) har tatt steget fra 1. divisjon til eliteserien og rekruttlandslaget med Volda. Nå forlater hun klubben til fordel for Byåsen, som kommer på besøk denne uka.

Publisert

VOLDA: På søndag er Volda vertskap når Byåsen kommer på besøk i Volda Campus Arena, i den 19. runden av eliteserien. For Stølen blir dette en duell med hennes fremtidige lagvenninner.

— Det blir en spennende kamp mot et godt lag, med gode spillere. Vi har muligheten til å vinne om vi spiller på vårt beste, sier Stølen før kampen.

Volda er tabelljumbo, og står med to seire på 17 kamper. Trønderne som kommer på besøk kjemper for en plass i sluttspillet. Det siste møtet mellom lagene endte med en stor seier for Byåsen.

Tatt store steg

Stølen er inne i sin femte sesong for Volda. Hun har bidratt mye i lagets reise fra 1. divisjon til eliteserien.

Lagets trener, Halldór Stefán Haraldsson, tror Stølen har muligheten til å nå langt med håndballen. Han vet også hvor viktig linjespilleren er for klubben.

FORLATER VOLDA: Klubben mister to sentrale bidrag, i trener Haraldsson og linjespiller Stølen etter sesongen.

— Fride har vært den beste angrepsspilleren vår denne sesongen, sier han.

Men det er ikke bare på håndballbanen hun er viktig.

— Hun er viktig for gruppa. En morsom type som bidrar med god stemning på trening. Hun setter også standarden, sier treneren.

Haraldsson har blitt vant til at klubben mister de beste spillerne sine. Han vet at klubben må jobbe hardt for å erstatte spilleren.

Volda kommer til å savne henne, uten tvil.

Halldór Stefán Haraldsson

Nye utfordringer

Til tross for Voldas tøffe sesong med bunnplassering på tabellen, har Stølens prestasjoner gitt henne plass på rekruttlandslaget.

— Det var stort å få beskjeden. Det var overraskende, og jeg hadde ikke trodd det var mulig. Det var utrolig kjekt, sier hun.

Under den siste samlingen med rekruttlandslaget på Island, noterte den sterke linjespilleren seg med to mål i seieren over Island.

Etter flere år i Volda kjenner linjespilleren at det er på tide å ta steget videre.

— Byåsen kom på banen litt før jul, da Kari Aalvik Grimsbø ringte. Det fanget interessen min, erkjenner hun.

TOPPSCORER: Stølen er Voldas viktigste angrepsspiller, og står med 76 mål på 17 kamper.

Veien videre

Stølen har store drømmer for karrieren sin. Målet er A-landslaget. For å nå dette, er reisen til Trondheim og Byåsen et naturlig valg i riktig retning.

— Det er et stort steg å bytte til Byåsen. Jeg håper å prestere godt i både angrep og forsvar, og selvsagt spille mest mulig, sier hun.

Stølens første sesong i eliteserien med Volda har ikke gitt de beste resultatene. Det håper hun snur i Byåsen.

— Jeg håper vi vinner flere kamper, og havner på øvre halvdel av tabellen. Det tror jeg vi skal klare, fordi det er et bra lag.

Powered by Labrador CMS