KJENT FJES: Det er mange som drar kjennselen på Peter Smørdal og det gode humøret hans.
KJENT FJES: Det er mange som drar kjennselen på Peter Smørdal og det gode humøret hans.

Sprer treningsglede daglig

Om du er en treningsengasjert person i Volda er sjansen stor for at du har slått av en prat med Peter Smørdal. Vi har møtt ildsjelen som alltid tilstreber god folkehelse.

Publisert Sist oppdatert

VOLDA: Peter Smørdal kjenner mange som instruktør på Family Volda, Crossfit og på Family Voldahallen. I tillegg jobber han fast som lærer på Ulstein Ungdomsskole hvor han underviser kroppsøving, samfunnsfag og matte. Uansett hvor du finner han kan man forvente et hei og et smil.

— Om det er én ting jeg har med meg fra lærerjobben så er det viktigheten å si hei enten det er kjente eller ukjente, så det har blitt et slags kjennetegn for meg i møte med andre, sier Smørdal.

Lidenskapelig interesse

Som pendler fra Volda til Ulstein starter dagen tidlig for Smørdal. Dagen kan variere, men består vanligvis i en eller annen treningsrelatert sammenheng.

— I tillegg til å være lærer er jeg utrolig engasjert i trening, spesielt folkehelse. En ting er selve interessen for å holde seg i bevegelse, men jeg føler også det er svært givende.

Om han ikke trener selv, er han som oftest tilstede på treningsstudio eller i treningshallen.

— Jeg har som målsetting om å få inn daglig trening, selv om det ikke alltid er like lett. Med struktur og litt tilpasninger, så går det likevel stort sett fint. Det gir heldigvis enormt med energi å legge til rette for at andre skal få oppleve treningsglede og mestring.

PÅ MØLLA: Det er viktig for Peter Smørdal å holde seg i bevegelse, men også variere hvilke aktiviteter man holder på med.
PÅ MØLLA: Det er viktig for Peter Smørdal å holde seg i bevegelse, men også variere hvilke aktiviteter man holder på med.


Variert mosjon

God helse har alltid vært viktig for Smørdal. Opp igjennom oppveksten har han holdt på med mye idrett og annen aktivitet. For han blir det viktig å holde seg i bevegelse på ett eller annet vis.

— Jeg er interessert i variasjonen innen treningsaspektet og det at folk kan kunne hoppe ut i noe og teste noe nytt. Det å gjøre litt fysisk aktivitet enten det er en gåtur eller å engasjere seg i noen form for organisert idrett har gitt meg veldig mye, og jeg ønsker at folk i Volda skal også kjenne på den gode energien ved å bruke kroppen.

Uansett årstid er det mange muligheter for å holde seg i bevegelse og opprettholde folkehelsen. Den engasjerte 29-åringen legger vekt på at treningen ikke skal være ensformig.

— Nå er det vintersesong og ski som er spennende, men også innendørstrening når det er dårlig vær. Når sommeren kommer bruker jeg fjellet til å gå og springe og kanskje få litt sol på kroppen.

Den viktige balansen

TOMMEL OPP: Peter Smørdal engasjerer seg i blant annet Crossfit, som vektlegger samarbeid og det å heie på hverandre.
TOMMEL OPP: Peter Smørdal engasjerer seg i blant annet Crossfit, som vektlegger samarbeid og det å heie på hverandre.

Smørdal påpeker at det også er viktig for han å ta pauser, og at folk må tillate seg selv til å lytte til kroppen.

— Alt handler om balanse. Jeg blir selvfølgelig sliten jeg også, og det er viktig med pause. Man må lade batteriene på en gunstig måte. Jeg blir godsliten som jeg liker å kalle det.

For Smørdal er det gjennom møte med andre på treningsøkter at batteriene hans blir fulladet.

— Det gir meg mye energi å være med folk, og jeg syntes det er flott å kjenne på at vi har fått til noe. Alt som skjer på Family og Voldahallen handler i stor grad om folkehelse. Det er så utrolig givende å se noen som er så glad for å få til sin første pull-up, eller klarer et nytt mål, både store og små. Det er den gleden som gir meg så utrolig mye tilbake.

For Smørdal er mestringsfølelsen noe alle skal kjenne på uavhengig om man er nybegynner eller erfaren.

— Jeg liker tanken å hoppe i noe man kanskje ikke har kjennskap til fra før. Kanskje man innser at dette var kjempeartig, og dette vil jeg fortsette med, eller dette ga meg utrolig motivasjon, avslutter Smørdal før han drar ut i gymsalen på Family Volda.


Powered by Labrador CMS