Studentprest Ruth Eva Sollie, t.v. og studenthumanist Lone Ellingvåg Larsen, t.h.

Starter sorggruppe for studenter

I mars begynner Høgskulen i Volda å tilby sorggruppe for studenter ved skolen. Det nye tilbudet er startet av studentpresten og studenthumanisten. 

Publisert Sist oppdatert

VOLDA: På høgskulen i Volda starter de opp et nytt tilbud for studentene ved skolen. Fra mars er det mulig å bli med i en sorggruppe. Ønske for gruppen er å skape en trygg plass der studenter kan dele erfaringer og støtte hverandre i vanskelige tider etter et dødsfall. Sorggruppen skal ledes av studentprest Ruth Eva Sollie, og studenthumanist Lone Ellingvåg Knutsen.

– Sorg er et tema som går igjen når vi snakker med studenter. Det er ofte ganske ensomt å føle på sorg, forteller studentprest Sollie. 

Gruppen er åpen for alle som har mistet noen, både nylig og tidligere. Planen er å møtes noen ganger i løpet av et semester. Det er allerede nok påmeldte til å starte opp gruppen. Liknende grupper finnes allerede ved andre universiteter og høgskoler rundt i landet. Sollie har også ledet en lignende gruppe i tidligere arbeid som prest, men dette er første gang det tilbys ved Høgskulen i Volda.

–  Vi tenkte at studenter her ikke er så forskjellige fra studenter andre steder. Det kan være ekstra utfordrende å føle på sorg når man er student. De fleste rundt deg er så opptatt av å leve livet og nyte studetiden. Derfor har vi  opprettet denne gruppen, sier studenthumanist Knutsen.  

– Vi er jo hele mennesker. Selv om studentene er her for å få en grad, så skjer jo livet rundt dem. Da er det godt å kunne tenke litt helhetlig, avslutter Sollie. 

Powered by Labrador CMS