');
TRENINGSKAMP:
TRENINGSKAMP:

Student tar over rollen som spillende trener

Da den forrige treneren ga seg fordi han skal bli far, og han som var tiltenkt å ta over trakk seg, måtte Vartdal TIL fotball ty til en nødløsning.

Publisert Sist oppdatert

VARTDAL: Student Sverre Wedøe Nodland tok over, og gikk inn i rollen som spillende trener.

– Jeg spilte her i høst og tok ansvar på treninger og i kamp, så derfor spurte de meg, forteller nyansatte Nodland.

Han startet å spille for Vartdal i høst, og trives i den doble rollen, men forteller at det ikke alltid er like lett å være spillende trener.

– Det kan by litt på utfordringer når jeg spiller selv. Det er litt vanskelig å fokusere på mitt eget spill, og samtidig gjøre bytter, sier han.

Håper på opprykk

Forrige sesong var de nær opprykk. I år har Nodland ambisjoner om å ta enda et steg.

– Vi holdt på å rykke opp i fjor høst etter en dårlig start. Nå har vi fått noen forsterkninger, så jeg satser på at vi står på topp etter vårsesongen.

Lagkameratene er fornøyde med innsatsen til Nodland, både som trener og som medspiller.

– Nå har det gått i det samme lenge med at de eldre i bygda skal bidra, så å få inn litt ny energi og ny giv til gruppa er deilig. Også er han en utrolig motor på banen, så det er deilig å ha noen til å dekke for seg når man ikke er så godt trent, smiler Steffen Roth.

Han er også glad for at Nodland fokuserer først og fremst på å ha det gøy på treningene.

– Når man er i sjette divisjon så er man i sjette divisjon. Da vil man spille ball, ha det gøy og spille mot hverandre. Jeg syns han har vært veldig flink på å trene etter den divisjonen vi er i, sier han.

Stolt

Etter å ha prøvd seg på noen få treninger og i et par treningskamper kan Wedøe fortelle at han er fornøyd med at han takket ja til rollen.

– Det er en veldig morsom utfordring og jeg er veldig glad for at jeg får prøve meg på det. Jeg er litt stolt av at de spurte meg om det.

Sverre Wedøe Nodland studerer journalistikk ved Høgskulen i Volda og er en del av Nernett-redaksjonen.