STREIK: En gjeng med internasjonale studenter streiket for klimaet fredag på Høgskulen i Volda.
STREIK: En gjeng med internasjonale studenter streiket for klimaet fredag på Høgskulen i Volda.

Studenter streiket for klimaet

Streiken markerte den 11. globale klimastreiken.

Publisert

VOLDA: Fredag hadde flere studenter ved Høgskulen i Volda samlet seg for å streike for klimaet. Streiken var i regi av internasjonale studenter, blant annet Sophie Oettli.

– Hjemme i Tyskland har vi pleid å arrangere klimastreik hver fredag, og jeg lurte på hvorfor ingen gjør det her. Da snakket jeg med noen venner om det, og vi bestemte oss for å starte en streik her i Volda, sier arrangøren.

Oettli forteller at dette er den 11. globale klimastreiken, i bevegelsen "Fridays for future" som ble startet av Gretha Thunberg i 2018.

– Ingen tid igjen

Oettli har møtt opp utenfor mediebygget på Høgskulen sammen med andre medstudenter. Dagen før lagde de plakater med slagord som "Det er ingen planet B". Oettli synes det er viktig å gjøre det man kan for klimaet.

– Vi har ingen tid igjen. Temperaturene stiger, vi har sett store flommer i Pakistan og store branner i sommer. Vi kan ikke si, la oss gjøre det i morgen, for det kan vi ikke, sier hun.

Hun legger til:

– Jeg føler at jeg må gjøre noe, jeg kan ikke bare lukke øynene.

Vil nå flere

Gjengen som har møtt opp på klimastreiken ønsker å ta bilder og video til sosiale medier slik at de kan nå så mange som mulig. Det er også noen taler på programmet.

– Skal dere arrangere klimastreik hver fredag fremover?

– Det blir nok litt mye jobb å arrangere det hver fredag, men kanskje vi prøver å få til enda èn før juleferien, sier Oettli.

Powered by Labrador CMS