Studentene Fady Gemayel, Maly Wane og Gwendolyn Wordenweber.
Studentene Fady Gemayel, Maly Wane og Gwendolyn Wordenweber.

Pangaias café for fremtidens håp

Høgskulen i Volda arrangerte Håpscafé for alle studentene som ville ha noen å prate med angående krigen i Ukraina.

Publisert Sist oppdatert

VOLDA: Pangaia og Studenthumanisten arrangerte Håpscafé for studentene som går på Høgskulen i Volda. Målet med arrangementet var at de som trengte noen å prate med angående krigen i Ukraina, skulle få mulighet til det.

Godt tilbud for studentene

Melissa Dieterle jobber på Pangaia
Melissa Dieterle jobber på Pangaia

Pangaia er et lokale eller en avdeling under internasjonalt kontor ved Høgskulen i Volda. Det er hovedsakelig ment for at de internasjonale studentene skal ha et sted å være med andre internasjonale.

En av de Frivillige på Pangaia, Melissa Dieterle synes at sånne arrangementer er nødvendig for de internasjonale studentene som kanskje har litt hjemlengsel og synes at Volda kan være litt lite.

– Angående situasjonen i Russland og Ukraina så har vi arrangert pengeinnsamlinger tidligere, og nå tenker vi at det var på tide å organisere noe for studentene som studerer ved Høgskulen. Vi ville gi dem et trygt sted hvor de kan snakke med andre om krigen. forklarer Dieterle.

Et trygt sted i en vanskelig tid

Studentene Fady Gemayel fra Libanon, Maly Wane fra Frankrike og Gwendolyn Wordenweber fra Tyskland er ikke selv fra Ukraina eller kjenner noen som er det, men de møtte opp for å vise omtanke til de som er bekymret.

– Jeg håper å få muligheten til snakke med mennesker på egen alder om situasjonen i Ukraina, sier Wordenweber.

– For meg handlet det mest om å vise solidaritet med de ukrainske studentene, som kunne få støtte fra mennesker fra andre land. Vi ønsker bare å vise støtte for de som har det vanskelig nå under denne krigen, forteller Wane.

– Jeg kommer fra et land som det har vært krig, så jeg har vært vitne til en krig. Det har vært viktig for meg å vise empati og solidaritet. Vi er mer interessert i de ulike historiene til folk enn hva vi hører om på nyhetene, forklarer Gemayel.