SPESIELL DETALJ: Sparebank 1 Søre Sunnmøre pryder drakten til tredjedivisjonsklubben Lokomotiv Oslo. På bildet fv. Adrian Nyland Ørsahl, Vegard Brattset og Nils Olav Smestad.
SPESIELL DETALJ: Sparebank 1 Søre Sunnmøre pryder drakten til tredjedivisjonsklubben Lokomotiv Oslo. På bildet fv. Adrian Nyland Ørsahl, Vegard Brattset og Nils Olav Smestad.

Sunnmørsbank sponser Oslo-klubb

For de fleste er nok fotballklubben Lokomotiv Oslo nokså ukjent. Men tar man en nærmere titt på draktene deres kan man legge merke til én spesiell detalj.

Publisert Sist oppdatert

Søre Sunnmøre/Oslo: Tredjedivisjonsklubben fra hovedstaden har nemlig Sparebank 1 Søre Sunnmøre som hovedsponsor på draktene sine.

Noen vil kanskje undre seg hvorfor en bank på Søre Sunnmøre er hovedsponsor for et lite fotballlag i Oslo.

Banksjef for personmarked, Andre Skotheim, forteller at sponsoravtalen startet for at banken skulle nå ut til utflyttede sunnmøringer i Oslo, som er en viktig kundegruppe for banken. Kundegruppen er så viktig at banken har åpnet et kontor i Oslo, i tillegg til kontorene på Søre Sunnmøre.

– Utflyttere utgjør en god del av foretningen vår. Det vi har sett er at Lokomotiv Oslo er en klubb som mange av sunnmøringene har søkt seg til når de skal studere. Vi så at det grupperte seg et sterkt sunnmørsmiljø i Lokomotiv Oslo.

– Vi ønsket å knytte kontakt og holde kontakten med utflytterne, for å skape både nye og eksisterende kundeforhold.

SAMARBEID: Banksjef Andre Skotheim er godt fornøyd med samarbeidet med Oslo-klubben.
SAMARBEID: Banksjef Andre Skotheim er godt fornøyd med samarbeidet med Oslo-klubben.

Sterk tilknytning til Sunnmøre

Administrativ- og sportslig leder i Lokomotiv Oslo, Arthur Garnes, er selv fra Ulsteinvik og forteller at klubben siden den ble etablert i 1999, har hatt en tilknytning til Sunnmøre.

Klubben har lag i både tredje, femte og åttendedivisjon.

– I dag er det flest sunnmøringer som spiller i åttendedivisjon. Men vi har noen i femtedivisjon også, i tillegg til på A-laget, sier Garnes.

På A-laget finner vi blant annet Sivert Olai Pieroth, Olai Bjørdal og Simen Bellen, som alle kommer fra Søre Sunnmøre.

Sponsoravtalen begynte i 2017, og er viktig for den lille klubben.

– De er vår hovedsponsor. Summen vi får er fin i vår målestokk. Vi er jo en klubb som ikke har de største utgiftene. Klubben er kontigentbasert og alle som har verv i klubben gjør dette på frivillig basis. Rent økonomisk er vi den minste klubben i tredjedivisjon, så det er hyggelig å ha de med på laget.

– Ikke på bekostning av noe annet

Banksjef Skotheim forteller at avtalen har vært gunstig også for banken, og at de er glad for at utflyttede sunnmøringer kan ha et lag å samles i på østlandet.

– Vi syns det er kjekt at utflyttere fortsetter å bruke oss og at vi rekrutterer nye kunder. Jeg vil si denne satsningen har vært en formidabel suksess, og Lokomotiv Oslo har nok hatt en finger med i spillet der.

– Man kan jo spørre om pengene ikke burde blitt brukt lokalt på Søre Sunnmøre i stedet for å sponse et lag i Oslo?

– Det kan man si. Men vi har så mye forretning med Oslo-kunder at det er lett å forsvare at vi bruker litt midler på utflytta sunnmøringer. I vår sammenheng er ikke avtalen kjempestor, så den går ikke på bekostning av noe, forklarer Skotheim.

"Tilflytter-klubb"

Garnes er tydelig på at selv om klubben forbinnes med spillere fra Sunnmøre, så er det en klubb for alle som flytter til hovedstaden.

– Vi har spillere fra hele landet. Nesten alle fylker er representert hos oss. Vi er et samlingspunkt for de som er på jakt etter et nytt miljø når de flytter til Oslo.

– Vi er en askeladd i tredjedivisjon, men vi biter godt ifra oss. Folk trives godt og alle blir likebehandlet. Det gjør noe med fellesskapet.

Powered by Labrador CMS