Flere kom for å lære seg å danse.
Flere kom for å lære seg å danse.

Swing slår an blant unge

Det er kanskje ikke så vanlig lenger for ungdom å danse swing. Da det ble arrangert swingkurs i Volda forrige uke, dukket det opp over 80 personer.

Publisert

VOLDA: De aller fleste studentene som svingte seg rundt i Idrettsbygget denne kvelden var jenter. Derfor måtte de lære seg både "gutte"- og "jenterollen", men flittig rullering gjorde at alle fikk teste ut flere dansepartnere.

Glad hun turte

Kurset var i regi av to studenter ved Høgskulen i Volda som hadde lyst til å lære dansestilen videre. Instruktørene Embla Berg fra Trondheim og Øystein Lønsethagen fra Asker har begge danset swing i over to år. Det hele startet da de gikk på folkehøyskole, og for Embla betyr dans veldig mye.

- På skolen skulle vi fortelle hva som betydde mest for oss. Mange svarte at "familien min betyr mest", mens jeg svarte "swing, swing!".

Det er tydelig at Embla har et brennende engasjement. Når hun svinger seg over det blå gulvet sammen med sin medinstruktør, følger over 80 par øyne nøye med. Trinn for trinn viser Øystein og Embla hvordan det skal gjøres.

Svette og fornøyde instruktører.
Svette og fornøyde instruktører.

Embla er glad for at hun våget å hive seg utpå.

- Jeg visste ikke helt om jeg turte. Skal jeg, Embla Berg, tørre å arrangere swingkurs?

Videre forteller hun at de hadde vært fornøyd med ti eller tyve deltakere, men at det skulle komme over 80 var helt uventet.

Dette gav mersmak

En av deltakerne var studenten Olaves Jentoft Fuglem.

Olaves svinger seg med nærnettjournalist Julie Ravnås.
Olaves svinger seg med nærnettjournalist Julie Ravnås.

- Jeg synes at dette tilbudet med swing er utrolig gøy. Det er morsomt med noe som ikke bare er fotball, håndball eller liknende, men også noe for oss andre.

Han legger til at han tror det er veldig viktig på et lite sted som Volda, hvor det kan være vanskelig å møte nye mennesker dersom man ikke glir inn i en gjeng med en gang.

Da en god venn inviterte Olaves med var han ikke i tvil, selv om han var klar over at det kunne oppstå kleine situasjoner.

- Det er jo mange nye folk å møte på kurset her og det går mye i «hei hva heter du» og «hva studerer du?». Men hvis praten går litt trått kan man bare fokusere på å danse.

Han tror at han gjorde en god jobb med å styre unna de mest kleine situasjonene, og viser stolt frem hva han har lært på kurset.

Alle kan danse swing

For Embla er det klart hvem som kan danse swing.

- Absolutt alle kan danse swing! Både høye og lave, gutter og jenter. Vi har til og med hatt folk i rullestol her i dag.

Olaves forteller han ikke vil være vond å be dersom det blir et nytt kurs. Embla utelukker heller ikke at det kan bli nye kurs.

De engasjerte instruktørene danser videre til de er gjennomvåte av svette.