MOT NYE HØYDER: Driftskoordinator i Sunnmørsk Klatreklubb, Øyvind Festø, er fornøyd med stadig flere medlemmer i klubben i etter at de nye klatrehallene i Volda og Ørsta ble åpnet.
MOT NYE HØYDER: Driftskoordinator i Sunnmørsk Klatreklubb, Øyvind Festø, er fornøyd med stadig flere medlemmer i klubben i etter at de nye klatrehallene i Volda og Ørsta ble åpnet.

Tallet på medlemmer i Sunnmørsk Klatreklubb skyter i været

De nye klatrehallene i Ørsta og Volda har ført til en stor økning i tallet på medlemmer i klatreklubben.

Publisert Sist oppdatert

ØRSTA/VOLDA: Sunnmørsk Klatreklubb har opplevd en enorm vekst etter at de åpnet klatrehallen i Ørstahallen i 2019, og hallen i Volda Campus Arena i 2021. Ifølge driftskoordinator i klatreklubben, Øyvind Festø, har antallet medlemmer i klubben vokst med over 300 prosent fra 2019 til i dag.

700 flere enn i 2019

Medlemstallet i klatreklubben har steget fra rundt 200 medlemmer i 2019, til over 900 medlemmer i 2022.

– Det er helt avgjørende å ha innendørs klatrehaller for å kunne holde på med klatring som en helårsaktivitet, sier han.

Festø er svært fornøyd med oppmerksomheten som de nye klatrehallene har fått, sammenlignet med den nå nedlagte klatresiloen i en gammel låve i Volda.

– Med det antallet medlemmer vi har nå, merker vi allerede at kapasiteten på ettermiddagen begynner å bli sprengt, forteller han.

Kurs og konkurranser

Klatreklubben har en rekke tilbud, alt fra klatrekonkurranse under X2-festivalen til lysbildesamlinger hvor de samles og ser på minneverdige bilder. I tillegg tilbyr de ulike kurs for både nye og mer erfarne klatrere.

– Fjellsport har tradisjonelt stått sentralt på Sunnmøre, og stammer fra britene som starta det. Nå har klatring blitt mer allemannseie, sier Festø.

Geografien spiller også en stor rolle i klatrekulturen, ifølge driftskoordinatoren. Det leder til en naturlig overgang til klatring hvis man trives i fjell og på tur.