FENGSELSSTRAFF: Aktor Christine Skarbø Berglund ønsket ubetinget fengsel for den tiltalte.

Tatt i 141 km/t - må trolig i fengsel

En 18-åring bosatt i Stad kommune ble i januar i år målt til 141 km/t i 80-sonen i Hjartåbergtunellen i Volda. Mannen erkjente ikke straffskyld da saken ble behandlet i Møre og Romsdal tingrett i går.

Publisert Sist oppdatert

VOLDA: En ung bilist fra Stad møtte ikke frem til rettsforhandlingene da saken var oppe i Møre og Romsdal tingrett mandag. 18-åringen ønsket at saken skulle utsettes på grunn av sykdom.

Aktor Christine Skarbø Berglund mente det ikke lå gyldig legeerklæring og god nok dokumentasjon til å utsette saken, som startet uten 18-åringen på tiltalebenken.

Ifølge tiltalen kjørte 18-åringen 141 km/t i 80-sonen, sent på kvelden 25. januar i år. Han ble tatt i lasermåling av politiet.

Den tiltalte samtykket til beslaglagt førerkort, men trakk senere samtykket. Han erkjente seg ikke skyldig, og ønsket å se dokumentasjon av kalibreringen til laseren som ble brukt.

— Ingen rom for tvil

Politibetjent Vebjørn Sjåstad vitnet i rettssaken, og demonstrerte hvordan laseren fungerte. Han gikk i detaljer på rutiner og krav rundt lasermålingene.

Aktor mente det ikke var noen tvil angående lasermålingen.

— Når det gjelder bevisene er påtalemyndigheten klar på at det er ingen rom for tvil angående laserapparatet, sier Berglund.

Hun fulgte opp med at kjøringen til den tiltalte må straffes.

BEVIS: Forsvarer Jørund Knardal var fornøyd med UPs forklaring av lasermåling.

— Grove fartsovertredelser krever allmennpreventiv straff. Føreren utsatte seg selv og andre førere for en markant risiko, sier hun.

Forsvarer Jørund Knardal mente beviskravet skal være strengt. Han hadde ingen problemer med forklaringen til UP.

— Vi har fått svar på tiltaltes spørsmål angående tekniske detaljer, sier han.

Fengselsstraff

Aktor sammenlignet situasjonen med tidligere straffer med grove fartsovertredelser.

— Vi lander på ubetinget fengselsstraff, og ser ingen grunn til å avvike fra det, sier hun.

Aktor og forsvarer var enige om straffeutmålingen. De mener passende straff er ubetinget fengsel i 18 dager, og beslag av førerkortet i 13 måneder fra dagen han ble stoppet.

I tillegg må den tiltalte betale saksomkostninger.

Dommen faller 21. mars.

Powered by Labrador CMS