I SITT ESS: Atle Pettersen stråler foran verdens største klesklype.

Tiårsjubileum for Næringskonferansen Søre Sunnmøre

Med over 250 oppmøtte i salen var det god stemning når konferansen var i gang. Rosinen i pølsen var når en ny verdensrekord ble satt.

Publisert

ØRSTA: Det var mye forskjellig som ble presentert under årets konferanse. Alt fra lokalt næringsliv, motiveringstaler og krigføringen til Russland mot Ukraina ble snakket om til de fremmøtte.

Kokkelinjen fra Ørsta vidaregåande skule sto for cateringen under arrangementet. De serverte en tre-retters lunsj, til stor begeistring blant de fremmøtte.

Ordfører i Ørsta, Stein Aam, var som vanlig svært fornøyd med konferansen. I de åtte årene han har vært ordfører mener han at de har klart å fornye seg på en god måte, og at de alltid får tak i gode foredragsholdere.

— Jeg er ydmyk, rørt og imponert over arrangementet. Det ligger vanvittig mye arbeid bak, sier en begeistret Ordfører.

Lokalt næringsliv

Vertikal Service AS fra Volda, ved Åsmund Vaage og Leif Røv, var først ute på scenen etter humorinnslag, og avduking av verdens største klesklype fra Kjell "Kjellen" Bigset. De snakket om viktigheten av å satse på ny teknologi, og bruke erfaring fra andre felter til nye prosjekter.

SIKKERHET: Dyrhaug fra NSM snakket ivrig om hvor viktig internettsikkerhet er.

Det var mange som sperret opp øynene når Jørgen Dyrhaug fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) snakket om data sikkerhet. Han formidlet viktigheten av å være trygg på internett og dro paralleller til trafikksikkerhet.

Direktør i BN Bank, Endre Jo Reite var nestemann på scenen. Her fikk man en innføring i privatøkonomi, samt dagens rentesituasjon. Hvilke prioriteringer folk gjør med dagens økonomi ble også belyst.

— Jeg trodde jeg skulle dø

Tidligere håndballspiller Anja Hammerseng Edin måtte melde frafall grunnet sykdom, men sosiolog Anne Grethe Solberg hev seg på første fly, og tok over for Edin. Hun formidlet sin sterke historie om da hun ble skutt av ektemannen sin, som senere tok sitt eget liv.

AKTIV: Til tross for at Solberg ble skutt i både arm og hofte med hagle, løper hun maraton og lever et aktivt liv.

De var midt inne i en skilsmisse, når han skjøt henne. Anne Grethe snakket om hvordan hun overlevde dette, til tross for at hun måtte amputere armen. Hun satte søkelys på hvordan man skal motivere seg etter motgang.

En levende legende

Tidligere prisvinnende journalist og Russland-korrespondent Hans Wilhelm Steinfeld kom for å snakke om dagens krigføring i Ukraina. Han forklarer om hvorfor det er så brutalt for ukrainerne, og hvordan Putin bryter internasjonal rett. Det er få som har en slik unik innsikt i Russland, som bergenseren.

Mannen må stanses, så kan vi bry oss om økende strømpriser senere.

Hans Wilhelm Steinfeld om Vladimir Putin

ENGASJERT: Det var tydelig at Steinfeld var engasjert i krigen mellom Russland og Ukraina.

Han fortalte at Russlands krigskonsept er å ta hele svartehavskysten slik at de kan strupe ukrainsk økonomi. Steinfeld er overbevist om at dersom Russland ikke hadde hatt atomvåpen hadde de vært stoppet for lenge siden.

Siste innspurt

Mot slutten av konferansen kom Jan Emblemsvåg på scenen for å snakke om fremtidens valg av energiressurs. Han er professor ved institutt for havoperasjoner og byggteknikk.

Kristin Rotevatn Nyberg er administrerende direktør i Twoday, og regnes som en av Norges fremste tec-kvinner. Hun snakket om hvordan vi må jobbe for mangfold på arbeidsplassen og i norsk næringsliv.

Kjetil Kristoffersen fikk æren av å avslutte dagens foredrag på konferansen. Han jobber til daglig som gründer og motivator. Han gav en innføring i hva frihet kombinert med mål og vilje gjør for enkeltmenneske og grupper.

En fornøyd konferansier

Atle Pettersen ledet oss stabilt igjennom hele dagen, til tross for mild sykdom. Han var begeistret for å være med på konferansen, og la til at det er svært lærerikt for han. Dette er ikke noe han vanligvis drar på selv.

— Det er veldig hyggelig, og spennende ikke minst. Det har vært veldig mange spennende innlegg. Særlig Anne Grethe Solberg som kom på kort varsel. Hun hadde en veldig inspirerende fortelling, sier Pettersen.

Han forteller at han trives på Søre Sunnmøre. Videre trekker han frem den fantastiske naturen og ergrer seg over at han ikke får tid til å nyte den, når han er på oppdrag.

Verdensrekord

Kjell "Kjellen" Bigset og lensmannen kunne i pausen konstatere at Ørsta kommune har verdens største klesklype. De var meget stolte over rekorden som førte til stor jubel i salen da den ble bekreftet. Den forrige verdensrekorden var i Tyskland.

FORNØYDE: "Kjellen" og Lensmannen var begeistret etter måling i pausen.
FUNGERENDE: "Kjellen" testet etter avdukingen at den fungerte.

Ordfører Aam kunne avsløre at planen er at den skal stå utstilt i den planlagte rundkjøringen i Hovdebygda. Dette gledet "Kjellen" som omtaler Hovdebygda som Ørstas hovedstad.

SPONSOR: Porsche var en av mange sponsorer som gjorde konferansen mulig. De stilte med flere biler på gulvet.
Powered by Labrador CMS