Veldig fornøyd: Stine Mari Hasfjord setter stor pris på tilbudet gjennom Family Sports Club.

– Tilbudet her er helt nydelig

To ganger norgesmester i vektløfting, Stine Mari Hasfjord, kjører 40 minutter fra Hareid for å benytte seg av det nye tilbudet i Voldahallen.

Publisert

Stine Mari Hasfjord er et velkjent navn i vektløftermiljøet. I sommer vant hun norgesmesterskapet for andre gang i sin klasse.

Nå benytter hun seg av det nye treningstilbudet i Voldahallen, som er eid av Family Sports Club, for å holde seg i form fram mot ny konkurranse i desember.

– Tilbudet her er helt nydelig. Dette er den beste muligheten i området for dem som liker skikkelige fasiliteter.

Treningstilbudet åpnet i mai i år under navnet Family Voldahallen crossfit 6100, og benyttes til både egentrening og gruppetimer.

– Jeg trener stort sett for meg selv og er her mange timer i uka, forteller Hasfjord, som også mener at god kvalitet på treningsutstyret gjør utbyttet av treningen bedre.

Daglig leder for crossfitavdelingen, Peter Smørdal, er glad for at Hasfjord benytter seg av fasilitetene. Han forteller videre at de vurderer å tilby vekt- og styrkeløftklubb i hallen dersom det blir nok interesse for det.

Mange muligheter

Det er størrelsen på treningsarealet som gjør mulighetene mange, ifølge Smørdal.

– Dette er et areal som kan brukes fra fem om morgenen til elleve på kvelden. Det tilbys blant annet instruerte timer for crossfit, mobilitetsøkter, HIIT og barselstimer, forteller han.

Godt oppmøte: Treningstilbudet gjennom Family Sports Club benyttes av flere.

Selv om det er en del gruppetimer på matta, beroliger den daglige lederen de som heller kunne tenkt seg egentrening.

– Arealet er så stort at de instruerte timene ikke dekker hele arealet. Så du kan ha egentrening her uavhengig av at det er gruppetimer.

Det er også et samarbeid med Family Sports Club Ørsta, som gjør at deres medlemmer også kan benytte seg av Voldahallen.

– Det er veldig kjekt

Personlig trener i Family Sports Club, Guro Osborg Kvammen, er ikke i tvil om hva hun synes om tilbudet.

– Det er veldig kjekt og er noe vi har ønsket. Vi trener på en noe annen måte her enn i en vanlig gruppesalstime, med tilgang til litt annet utstyr. Det er en flott kombinasjon av både styrke og utholdenhet.

Viser frem planen for dagen: Guro Osborg Kvammen ledet gruppetime på mandag.

Ørstingen leder flere treningsøkter i løpet av en dag, i tillegg til at hun har vikartimer.

Hun sier folk er meget fornøyd med tilbudet.

Fullbookede padelbaner

I hallen finner du også InterPadel Volda.

Inne i hallen: InterPadel Volda.

Siden åpningen i slutten av mai har eierne registrert stor interesse for tilbudet.

– Dette er jo noe nytt i Volda og det har blitt enormt godt mottatt. Vi var fullbooket nesten hele sommeren, og siden har det også vært veldig stor interesse, forteller daglig leder for både InterPadel Volda, Even Andre Rotevatn.

Glad for det det som er fått til: Even Andre Rotevatn (også daglig leder på Family Sports Club Volda) og Peter Smørdal (daglig leder på crossfitavdelingen i hallen).

– Det som er så kult er at de som driver ulike aktiviteter ser hverandre, og det gjør at interessen for begge aktiviteter vokser, sier Smørdal entusiastisk.

Både unge og gamle er representert på padelbanen, sier Rotevatn, men det er én aldersgruppe han gjerne vil se mer av på dagtid.

Koste seg: Disse jentene spilte padel i hallen denne mandagen.

– Selv om kveldsbookingen stort sett er full er det litt mindre booking på dagtid. Så vi håper at spesielt studentene bruker banene litt mer når vi har ledig kapasitet.

Thor Hushovd tok kontakt

To av de som eier InterPadel er de tidligere toppidrettsutøverne Thor Hushovd og Bjørn Maaseide.

– De ønsket å etablere et padelanlegg. Vi fikk i utgangspunktet til en ordning i Propellhallen, hvor det var plass til både crossfit og padel, forteller Rotevatn.

Men ettersom samarbeidet med Propellhallen etter hvert gikk i vasken, kom Volda kommune på banen og ga de mulighet for leie i Voldahallen.

– Det har vært en prosess som har foregått over ett år for å få alt på plass. Jeg og Peter har blant annet malt både innvendig og utvendig her.

Fikk en "wow-opplevelse"

Da både crossfit- og padelavdelingene sto ferdig og folk begynte å strømme til, skal flere av de fremmøtte ha fått seg en overraskelse.

– De fleste som har vært her i hallen før tok jo blant annet vaksine her før vi fikk pusset opp. Da de kom tilbake hit fikk de en «wow-opplevelse» og fortalte oss hvor fint det hadde blitt, stråler Rotevatn.

Nå har hallen vært i full gang med disse ulike tilbudene i flere måneder, og de to daglige lederne er glade for hvordan ting har gått hittil.

Nymalt inngang med logo: Utenfor Voldahallen.
Powered by Labrador CMS