NØDHJELP: Flere sender nødhjelp til Ukraina. Foto: Wikimedia commons/UP9 (se lisens i bunnen av artikkelen)
NØDHJELP: Flere sender nødhjelp til Ukraina. Foto: Wikimedia commons/UP9 (se lisens i bunnen av artikkelen)

To kommuner sender nødhjelp til Ukraina

Hareid og Herøy formannskap tok 28. februar i bruk hasteparagrafen i kommuneloven

Publisert Sist oppdatert

HERØY/HAREID: Formannskapet i Herøy bestemte 28.februar å ta i bruk hasteparagrafen i kommuneloven til å vedta en bevilgning som skal gå til førstehjelpsutstyr og annen medisinsk nødhjelp til Ukraina ifølge, Vestlandsnytt. Kommunen vil bruke 50.000 kroner av disposisjonsfondet for å finansiere støtten.

Fordømmer Putin

Herøy komnmune har selv ukrainske innbyggere og ønsker å vise solidaritet og hjelpe til der de kan, og ønsker også å åpne for ukrainske flyktninger, skriver ordfører Bjørn Prytz i et åpent brev. Han skriver også at han fordømmer Putin sine handlinger og den russiske invasjonen av Ukraina.

Et enstemmig formannskap i Hareid bestemte det samme dag å gi et bidrag på 5 kroner per innbygger, som tilsvarer omtrent 25.000 kroner ifølge Hareid kommune sine nettsider.

Support to the people of Ukraine

Initiativet til aksjonen kommer fra Lyngdal kommune som er i kontakt med den ukrainske ambassaden. Ordføreren i Lyngdal, Jan Kristensen er invitert av organisasjonen «Support to the people of Ukraine» til å organisere aksjonen. Lyngdal kommune har derfor sendt ut en oppfordring om å bidra til alle kommunene, fylkeskommunene og statsforvalterene i Norge. Den ukrainske ambassaden har sendt en liste over medisinsk utsyr de trenger raskt. Planen er å ha alt klart allerede 4.mars.

Hareid kommune oppfordrer også innbyggere og andre til å støtte opp under aksjonen.

På formannskapsmøtet tirsdag 1.mars skal det diskuteres om Volda kommune også skal bidra.

Bilde via Wikimedia Commons UP9, CC BY-SA 3.0