FØRSTE KVALIFISERING: Ørsta tok en overraskende seier mot nabolaget Volda.

Trekningen for siste kvalifiseringsrunde klar: — Helt tåpelig

Både Hovdebygda og Ørsta gikk seirende ut av lokaloppgjørene mot Bergsøy og Volda. Nå er trekningen for 2. kvalifiseringsrunde klar.

Publisert

FOTBALL: Ørsta møter nordfjordingene Eid IL, mens Hovdebygda møter Ålesund-klubben Herd IL. Begge kampene skal spilles før søndag 26. mars, og spilles på bortebane i Nordfjordeid og Ålesund.

— Jeg synes det er helt tåpelig. Jeg synes de burde ha tenkt på Ørsta som kommune, og at forbundet kunne sikret Ørsta kommune en kamp i første cuprunde, forteller Hovdebygda-trener Kenneth Nydahl til Nærnett.

Han legger til:

— Men jeg fryktet at vi måtte til Eid eller Herd. Så det var ikke en bombe. Men for fotballen sin del, så er det mer interessant med et nabooppgjør i cupen og å sikre Ørsta kommune en kamp i første runde.

Hovdebygda-treneren Kenneth Nydahl er lite fornøyd med at Ørsta-klubbene ikke fikk møte hverandre, men forteller at laget likevel skal legge opp til at de må gjøre et godt forsøk på å komme seg til første runde mot Ålesund-klubben.

— Vi skal brette opp ermene og gjøre et godt forsøk, konstaterer han.

Ørsta-trener Bjarne Austrheim er fornøyd med trekningen, men ser ikke på oppgjøret som stort annet enn en treningskamp. Han mener oppgjøret vil være positivt inn mot sesongstart, men at de ikke legger noe ekstra i kampen i Nordfjordeid.

FORNØYD: Trener Bjarne Austrheim.

— Det er fint å spille mot lag man ikke spiller mot ellers. Gevinsten ligger på en god motstander i første cuprunde. Vi skal fortsette med det vi gjør — vi er et ungt lag, og skal fortsette å utvikle oss videre. Det gjør vi gjennom slike kamper, forteller han til Nærnett.

Sist gang et lag fra Søre Sunnmøre tok seg langt i Norgesmesterskapet, var i 2012. Den gang vant Ulstein-klubben Hødd cupfinalen mot Tromsø.

Powered by Labrador CMS