Ullen film: Dokumentaren rundt en sauegård i Nordland blei strikket til i Ørsta kulturhus

Ullen dokumentar under strikkekino

Sett på kaffen, finn fram strikketøyet og ha på lyset i kinosalen. Strikkekino i Ørsta er en populær begivenhet.

Publisert Sist oppdatert

(ØRSTA) På Ørsta kulturhus har folk strømmet til for å se film. Det er riktignok ikke den folkegruppen man ser oftest på kino. Omtrent alle i salen er eldre damer i pensjonistalder. Dette er nok ikke tilfeldig.

Sporadisk filmvisning

Kinosjef og arrangement ansvarlig Janne Skarstein forteller at strikkekino er svært populært.

– Strikkekino er noe som har blitt arrangert i mange år, men ikke det vi holder oftest. Noen kommer mest for strikkekafeen og kaffen før filmen, noen kommer mest for å se filmen som vises og mange kommer for kombinasjonen av kinotitting og strikking, sier Skarstein.

Kaffen klar: Kinosjef Janne Skarstein er glad for stort oppmøte

Blir det for mørkt i salen til strikking?

– Nei, det vil være litt lys på i salen, men ikke for mye. Akkurat nok til å se hva man holder på med. Det skal fortsatt være en god filmopplevelse, forteller Skarstein

Bææærekraftig film

Dokumentaren Sau hadde opprinnelig premiere den 26. januar og handler dokumentarregissør Rebekkas lillesøster Rakel, som skal overta sauegården til faren. Overtagelsen byr på mange nye utfordringer, på godt og vondt.

Publikum følger Rakel sin veg til å mestre det det krever å drive en sauegård på den gammeldagse og litt utdaterte måten. Det handler nødvendigvis ikke om å drive gården for å tjene mest penger, men å gjøre det skikkelig.

Første gang på strikkekino

En av de som dro for å oppleve strikkekino var ordfører i Volda kommune, Sølvi Dimmen. Hun forteller at hun aldri har vært på strikkekino tidligere, men er glad i både strikking og hun likte filmen godt.

Strikkedronning: Om Sølvi Dimmen virkelig er strikkedronning kan ikke Nærnett bekrefte

– Filmen gjorde meg veldig nostalgisk, og fikk meg til å tenke på barndommen. Fikk lyst til å gå tilbake i tid og vokse opp på gårdsmiljøet på nytt, forteller Dimmen.

– Kunne du tenkt deg å dra på strikkekino en gang til?

– Ja definitivt, dette var veldig koselig, sier hun med et smil.

Powered by Labrador CMS