PRIKK: Ulstenvik Bowling AS har fått tildelt prikk for brudd på alkholforskriften.
PRIKK: Ulstenvik Bowling AS har fått tildelt prikk for brudd på alkholforskriften.

Ulstein Bowling fikk prikk

Ulstein kommune har gitt Ulsteinvik Bowling AS prikk for brudd på alkoholforskriften. Årsaken er at bowlingen ikke hadde øl og vin uten alkohol.

Publisert Sist oppdatert

I Securitas AS sin kontrollrapport fra 21. august kommer det frem at bowlingen ikke hadde et rimelig utvalg av alkoholfrie alternativer.

I kontrollrapporten oppplyser ansvarshavende i Ulsteinvik Bowling AS at skjenkestedet var utsolgt for alkoholfrie varer.

Det er ikke tilstrekkelig å kun tilby vann, mineralvann og leskedrikker som alkoholfrie eller alkoholsvake alternativer.

Ifølge rapporten skal ikke Ulsteinvik Bowling AS ha mottatt de bestilte varene i tide. Derfor var det mangel på alkoholfrie varer.

Kommunen vurderer dette som et brudd på alkoholforskriften § 4-6:

«Den som har bevilling til å skjenke alkoholholdig drikk, plikter også å føre et rimelig utvalg av alkoholfrie og/eller alkoholsvake drikker, og som må regnes som en naturlig erstatning for alkoholholdig drikk. Alkoholfrie og alkoholsvake drikker skal oppføres på skjenkekart og andre prislister.»

Ingen alkoholsvake varer

I varesortimentet var det også mangel på alkoholsvake varer, som øl med alkoholprosent mellom 0,7 og 2,5.

Under kontrollen skal selskapet ha vist frem at de hadde varer som brus, mineralvann og vann.

Helsedirektoratet utdyper hva som ligger i kravet om tilbud av alkoholfrie alternativer:

«Bestemmelsens første ledd regulerer bevillingshavers plikt til å føre et rimelig utvalg av alkoholfrie og/eller alkoholsvake drikker som er å anse som en naturlig erstatning for alkoholholdig drikk.

Produkter som kan regnes som naturlige alternativer til ulike typer alkoholholdig drikk, vil eksempelvis være alkoholfri og alkoholsvak vin, alkoholfritt og alkoholsvakt øl, eplemost, fruktmost, sider og ulike typer mineralvann.»

Nærnett har forsøkt å komme i kontakt med daglig leder i Ulstenvik Bowling AS, Rajeevan Jeevaradnam, uten å lykkes.

Inndratt skjenkebevilning

Ulsteinvik Bowling AS fikk inndratt sin skjenkebevilning 1. november 2019. Da hadde Ulstein kommune tildelt selskapet totalt tolv prikker. Fra 10. januar til og med 16. januar 2020 fikk selskapet ikke lov til å servere alkohol.

– Siden den gangen har Ulstenvik Bowling AS kun fått én prikk. Da selskapet fikk inndratt skjenkebevilningen i 2019 begynte det en ny toårsperiode. I løpet av den nye toårsperioden har de fått tildelt en prikk, sier saksbehandler i Ulsten kommune, Rebekka Valde Bjørndal.