SPILLEGLEDE: Erik Stammes (12) deltar på en felles Minecraft-konkurranse på UlsteinLAN.
SPILLEGLEDE: Erik Stammes (12) deltar på en felles Minecraft-konkurranse på UlsteinLAN.

UlsteinLAN: Skaper et stort sosialt nettverk

– Det er flere folk som har kommet bort til oss, og sagt at på LAN lærte de å bli mer sosial og trygg på seg selv, sier arrangør Silje Longva Veddegjerde (19).

Publisert Sist oppdatert

ULSTEINVIK: Fullstappet sal av ungdommer med en felles interesse. LAN ble arrangert på Ulstein Arena denne uken. Nesten 200 påmeldte var klare for spill, ulike konkurranser og sceneshow.

– Formålet er at vi har lyst til at ungdommen skal ha en felles plattform å møtes på, sier Per Olav Digre, styreleder av UlsteinLAN.

LAN, også kjent som datatreff, er en sammenkomst for datainteresserte ungdom.

Arrangementet styres av frivillighet med over 40 engasjerte. Det er ulike grupper som har ansvar for hvert sitt område – eksempelvis scene, media og kiosk. Bemanningen er til stede 24 timer i døgnet slik at deltakerne blir ivaretatt.

Positivt overrasket

Silje Longva Veddegjerde (19) forteller dette er hennes første gang som arrangør. Tidligere forventninger ble snudd da hun startet på jobben.

– Før jeg ble med i crewet, så tenkte jeg LAN var en gjeng av ungdommer som svettet og gamet hele tiden. Det er så mye mer som faktisk skjer, og jeg er veldig positivt overrasket, sier Veddegjerde.

Ungdommene har mange aktiviteter å velge mellom. I tillegg til gaming, arrangeres det blant annet morgenstrekk, boblefotball og en simulator. Onsdag fikk de besøk av bandet Crashville fra Ørsta.

– De fikk med folk å danse til de nye låtene deres, og var med på ulike “challenges”, sier arrangør Anna Isabel Nybø Vattøy (16).

FORNØYDE: (Fra venstre) Styreleder Per Olav Digre (38) og arrangørene Stine Longva Veddegjerde (19), Astri Celine Berge (17) og Anna Isabel Nybø Vattøy (16) på jobb.
FORNØYDE: (Fra venstre) Styreleder Per Olav Digre (38) og arrangørene Stine Longva Veddegjerde (19), Astri Celine Berge (17) og Anna Isabel Nybø Vattøy (16) på jobb.

Engasjementet var stort og arrangørene er fornøyd med både oppmøtet og opplegget.

– Jeg tror at mange er med på ting de ikke ville gjort ellers, hvis de bare hadde sittet hjemme. De utfordrer seg selv litt, sier Veddegjerde.

Noen av deltakerne velger å overnatte. UlsteinLAN tilbyr en sovesal der man må ta med egen madrass og dyne.

– Det beste med LAN er å spille og være med vennene mine, sier deltaker Erik Hammes (12).

Flerspillerspill er det mest populære. Her kan man spille i samme spill samtidig med andre venner.

En oppgang

Tidligere var mesteparten av deltakerne gutter, nå har andelen med jenter steget. Hos de 187 påmeldte var det jevnt fordelt ifølge arrangørene.

– Det er veldig positivt at det er flere jenter med på LAN nå, sier Veddegjerde.

Etter korona har det vært en nedgang på deltakelsen på LAN i hele Norge. Styreleder Per Olav Digre kjemper for å bygge det opp igjen. Han sier det har vært en oppgang i år, sammenlignet med i fjor.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger fra deltakere, foreldre og vakter. Været utvendig har vært drit, noe som er bra for oss, sier Digre og ler.

Powered by Labrador CMS