Ship Technology Days arrangeres i Ulsteinvik denne uka.

– Ulsteinvik er hjertet og hjemmet til den maritime klynga i Norge

I disse dager samler europeiske forskere, ingeniører og designere seg for å være tilstede når Ship Technology Days går av stabelen i Ulsteinvik.

Publisert

ULSTEINVIK: – I dag har vi åpnet vår første internasjonale Ship Technology Days i samarbeid med E-LASS som er det europeiske nettverket for lettvektsmaterialer innenfor det maritime feltet. Det blir tre dager til ende med mye faglig stoff.

– I tillegg skal vi reise rundt og besøke de store og spennende maritime bedriftene som finnes her i området, sier daglig leder i Ulstein Næringsforum, Anna Klara Måseide.

Måseide gleder seg til å vise Europa hva Ulsteinvik har å by på.

– Ulsteinvik er hjertet og hjemmet til den maritime klynga i Norge. Derfor er det helt naturlig at vi fasiliteter en møteplass for den internasjonale maritime klynga nettopp her.

– Vi håper å "bjuda på", og vise hva som finnes av ekspertise her i Ulsteinvik, sier hun.

– Vi er helt der oppe

Måseide forklarer at målet med konferansen er å legge til rette for samarbeid mellom de ulike maritime miljøene i Europa.

Daglig leder i Ulstein Næringskontor, Anna Klara Måseide.

– Ulsteinvik har lenge vært fremst i klassen på Søre Sunnmøre, innenfor et segment der vi ikke har vært knyttet opp mot resten av Europa. Man har sett mye mot offshore, men det er nå i endring. Det er andre type prosjekter som planlegges, og andre typer samarbeid som vi håper å legge til rette for.

Hun forteller at det er avgjørende å få den maritime klynga i Europa til Ulsteinvik, for å vise hva som skjer i industrien i området.

– Man snakker ofte om Sveits og Silicon Valley når det kommer til innovasjon, men Ulsteinvik og Søre Sunnmøre er helt der oppe. Det er mye å få med seg her, smiler Måseide.

Lettvektsmateriale

Måseide forteller at hovedfokuset under konferansen vil være bruken av lettvektsmateriale i den maritime næringen.

– Det er mye knyttet til lettvektsmateriale. E-LASS holder programmet i dag (tirsdag). Det vil snakkes om den nyeste forskningen og innovasjonen knyttet opp mot bruk av lettvektsmateriale i maritim utvikling, forklarer hun.

– Torsdag vil dreie seg om det som er fokus på Søre Sunnmøre akkurat nå. Det er kjernekraft, design, hydrogen, elektrifisering, bærekraft. Flere av de nøkkelordene som vi kjenner til fra ideen om det grønne skiftet i den maritime utviklignen. Det blir veldig spennende.

Lettvektsmateriale kan blant annet brukes i skroget på skip.

– Magi skjer når mennesker møtes

På spørsmål om hva hun gleder seg mest til i løpet av de kommende dagene er Måseide klar.

– Jeg gleder meg til å møte alle menneskene som kommer hit. Magi skjer når mennesker møtes. Det er veldig mye som skal legges frem og presenteres underveis under denne messen. Det er god informasjon for folk som er veldig opptatt av dette og folk som er litt på yttersiden. Det er interessant å delta og få en følelse av hva som skjer her.

– Norge er et innovativt land

En av de som har reist fra utlandet for å delta på Ship Technology Days er Britta Schulz. Hun jobber for Bureau Veritas og gleder seg til å lære mer om norske prosjekter.

– Norge er et veldig innovativt land når det kommer til nytt drivstoff, og også autonom shipping.

Hun ser frem til omvisningen hos de forskjellige bedriftene i og rundt Ulsteinvik på onsdag.

– Jeg ser veldig frem til å se verftet under morgendagens omvisning, og også de andre firmaene her, som Kongsberg Maritime, avslutter Schulz.

Britta Schulz i Bureau Veritas er på plass i Ulsteinvik for Ship Technology Days.
Powered by Labrador CMS