RESERVERT: Et utsolgt Volda filmteater skulle etter planen møte regissør Margreth Olin i kveld.
RESERVERT: Et utsolgt Volda filmteater skulle etter planen møte regissør Margreth Olin i kveld.

Utsolgt filmvisning: Stjerneregissør avlyser besøk 

Regissør Margreth Olin skulle være tilstede på visningen av Fedrelandet i kveld. Nå har hun meldt avbud. – Kom likevel, oppfordrer arrangør.

Publisert Sist oppdatert

VOLDA: Det er ikke ofte filmvisningene på Volda Filmteater er utsolgt, men kveldens visning av Fedrelandet ble det. Regissør Margreth Olin skulle vært tilstede, men har måtte melde avbud. 

– På grunn av det turbulente været på Sunnmøre, fikk hun rett og slett ikke landet med flyet sitt, forteller Inga Klepp Bjørndal. 

Hun er kulturmedarbeider i Volda kommune, og var med på å arrangere kveldens visning. 

Planen var å ha en live-podcast med samtale mellom Olin og journaliststudent Andrine Gald Myklebust. Denne samtalen utgår, noe Olin er veldig lei seg for. 

– Regissøren har et hjerte for Volda, det var her hun studerte og besøker stadig vekk Dokumentarfilmfestivalen. Hun gledet seg veldig og skulle hilse masse. Hun beklager og håper å sees snart, sier Bjørndal. 

SETENE FYLLES I KVELD: Inga Klepp Bjørndal er fornøyd med utsolgt visning på Volda filmteater i kveld.
SETENE FYLLES I KVELD: Inga Klepp Bjørndal er fornøyd med utsolgt visning på Volda filmteater i kveld.

Filmen vises som planlagt i kveld, og Bjørndal håper at det blir mulig å ta igjen besøket senere. Som et plaster på såret vil det bli vist en videohilsen som Margreth Olin har spilt inn og sendt. 

– Vi tror dette er en film som folk har lyst til å se to ganger, det er det vi går inn for, sier hun.

Margreth Olin

  • Filmskaper Margreth Olin har laget flere prisbelønte dokumentarfilmer: «Mannen fra Snåsa», «Barndom» og «Selvportrett».
  • Hun er kjent for å lage personlige filmer, og sier selv at naturdokumentaren «Fedrelandet» er den mest personlige filmen til nå.
  • Filmen hadde verdenspremiere i København i mars, på filmfestivalen CPH: DOX. I høst vises den på filmfestivalen i Toronto.
  • Kilde: NRK

Alle kan få refundert billett

Samfunnshuset skal stenges i oktober for oppussing. Samtalen skjer nok derfor ikke med det første, men Bjørndalen tenker allerede på alternative løsninger. 

– Utekino, ett eller annet i naturen som kan passe tema hadde vært bra å få til. Ett eller annet kult skal vi i hvert fall få til. Vi håper likevel at alle som har kjøpt billett fortsatt har lyst til å komme, for filmen i seg selv er en opplevelse, sier Bjørndalen.

Alle som har bestilt billetter på nettet har fått en mail med informasjon, og det blir mulig å få  refundert billetten dersom noen ønsker det. 

Kulturmedarbeideren håper fortsatt at så mange som mulig kommer. 

– Folk i Volda er glad i å se på film, spesielt når det er god kvalitet så jeg har troen på at det blir godt oppmøte.

TROR PÅ NY VISNING: Det blir kanskje utekino, sier Inga Klepp Bjørndal.
TROR PÅ NY VISNING: Det blir kanskje utekino, sier Inga Klepp Bjørndal.

– Sterk film

Bjørndal nevner at Volda har et godt kulturliv, spesielt med fokus på dokumentarfilm. Med en såpass sterk historie er hun derfor ikke overrasket over at kveldens visning ble utsolgt.

– I kveld kan publikum forvente seg å bli veldig rørt og faktisk sitte igjen med en sterk opplevelse, det er en film som baserer seg på den tette naturen som vi har rundt oss her. Den kontakten man har til naturen og forhold og slikt, det er en sterk film, sier Bjørndal.

­Andrine Gald Myklebust er journalist i Nærnett.

Powered by Labrador CMS