Sol gir falskt håp: – Kan bli stormstyrke enkelte steder

Sol og høye temperaturer søndag og mandag morgen ga håp om varmere tider. Meterologisk institutt anbefaler å vente med å pakke vekk de tykkeste vinterjakkene.

Publisert Sist oppdatert

Søre Sunnmøre: – Det ventes en del vind på Søre Sunnmøre. Hele regionen vil være veldig vindutsatt mandag og tirsdag. Vindstyrken kan bevege seg opp mot stiv kuling spesielt i kyststrøkene, forteller vakthavende meteorolog Susana Reuder hos Meterologisk institutt.

Vindstryken vil bare øke ifølge meteorologen.

– Tirsdag ventes det også ganske mye vind på kysten. Det kan bli stormstyrke enkelte steder, spesielt på kysten og i indre strøk.

Nedbør og mildvær

Med lavtrykket følger nedbøren.

– Det er et lavtrykk på vei, så solen vil bli vekk bak skydekket i løpet av mandagen. I sør kan det komme nedbør i kveld som etterhvert vil trekke seg nordover.

Den milde temperaturen gjør at snøgrensen vil ligge mellom 200 og 400 meter.

– Det vil bli litt regn og snø i høyden. Lenger ned vil det komme som regn. Det kan i perioder bli sluddbyger på kysten.

Lysere tider

SNØEN FORSVINNER: Enkelte plasser kan man nå skimte gresset som har vært gjemt under snøen.

Senere i uken vil solen igjen skinne på Søre Sunnmøre.

– Fra og med onsdag formiddag gir bygeaktiviteten seg. Onsdag til fredag blir det stort sett oppholdsvær og perioder med sol. Når solen titter frem igjen vil temperaturene også synke, sier Reuder.

Tross mildvær og perioder med sol avviser meteorologen at våren han kommet til Søre Sunnmøre.

– Det må ventes litt med å pakke vekk de tykkeste vinterjakkene, absolutt.

Powered by Labrador CMS