Lena Landsverk Sande fikk ikke plass på Stortinget, men er fornøyd med å fortsette som ordfører i Vanylven.

Kom ikke inn på Stortinget

Meningsmålingene før valget antydet at Lena Landsverk Sande (V) var den eneste fra Søre Sunnmøre som hadde en mulighet til å komme på Stortinget. Slik gikk det ikke.

Publisert Sist oppdatert

På fredag sa Sande til Nærnett at hun fortsatt hadde håp på stortingsplass. Da viste nemlig meningsmålingene at Venstre hadde hatt en stor økning i hvor mange som ville stemme på dem.

Heller ikke valgkvelden hadde Lena Landsverk Sande gitt opp håpet, og fulgte spent med på NRK og Sunnmørspostens fylkesvalgvake på Terminalen i Ålesund.

– Det er ekstremt spennende nå fordi Venstre ligger og vaker litt over og litt under sperregrensa, men vi har vært stabilt over nå siste timen, så jeg håper det holder seg, sa hun da litt over 90 prosent av stemmene var talt opp.

– Akkurat nå viser resultatene fra Møre og Romsdal at du sannsynligvis ikke kommer inn på Stortinget, hvordan føles det?

– Det føles helt greit. Det som er viktigst er at Venstre får inn sine representanter. Om det er meg eller noen andre, utgjør ikke det så stor forskjell.

Lena Landsverk Sande (V)

Og når 98,7 prosent av stemmene var opptalt, slo NRK fast at ingen fra Søre Sunnmøre skal representere Møre og Romsdal på Stortinget de neste fire årene.

Dette er den nye Mørebenken, skriver NRK:

Arbeiderpartiet: Per Vidar Kjølmoen og Åse Kristin Ask Bakke.
Fremskrittspartiet: Sylvi Listhaug og Frank Sve.
Senterpartiet: Jenny Klinge og Geir Inge Lien.
Høyre: Helge Orten. SV: Birgit Oline Kjerstad.

Fra Søre Sunnmøre er Per Ivar Lied (SP) på første varaplass. Dette er første gang på 36 år at Søre Sunnmøre ikke stiller med representanter på Stortinget.

Birgit Oline Kjærstad (SV) tar utjevningsmandatet i Møre og Romsdal, dermed er alt håp om stortingsplass ute for Søre Sunnmøre. Foto:

Hjemover til Vanylven

Førstekandidaten til Venstre påpeker at hun finner stor trøst i jobben som ordfører i Vanylven.

– Jeg har en kjempefin jobb som jeg trives utrolig godt med. Jeg gleder meg til å dra tilbake på jobb.

– Hvor vil veien videre gå for deg nå?

– Nå bærer det hjemover til Vanylven for å være ordfører. Der har jeg en god og trygg posisjon i to år til, frem til neste valg.

Powered by Labrador CMS