Rémy Malchère Pettersen, en av to i rockeduoen Brenn. stagediver i et engasjert Rokkenpublikum
Rémy Malchère Pettersen, en av to i rockeduoen Brenn. stagediver i et engasjert Rokkenpublikum

VEKA i Volda
- Ekstremt dedikerte frivillige

VEKA-festivalen i Volda var en stor suksess. Arrangementer som konserter, stand-up og turneringer kunne endelig bli holdt på studenthuset Rokken uten koronarestriksjoner.

Publisert
VEKA-sjef Dávvet Bruun-Solbakk.
VEKA-sjef Dávvet Bruun-Solbakk.

Studentfestivalen VEKA kunne i år gjennomføres uten koronarestreksjoner. Den to ukers lange festivalen ble avsluttet lørdag 26. februar. Vekarevyen, Vekakviss og konserter har vært faste innslag på festivalen siden den ble arrangert første gang i 1985.

– Det har vært så gøy å lede denne festivalen! Det har vært en helt unik mulighet til å bli bedre kjent med Volda, sier sjef for VEKA 2022, Dávvet Bruun-Solbakk.

Har det vært mangel på frivillige?

– Ja! Det var en omstilling å plutselig åpne for fullt publikum, med der har Rokken vært helt rå. Vi har også hatt ekstremt fine folk som har stått på gjennom hele festivalen! Noen har vært frivillige på nesten alle arrangementer. Så ikke så mange, men ekstremt dedikerte frivillige.

- Hardt arbeid

Skye Paulsen Holm var en av de som endte opp med å måtte være frivillig på mange arrangementer under VEKA. Skye kan fortelle at det var det var en gøy opplevelse, men at det også kunne være frustrerende til tider:

– Jeg syntes det har vært veldig gøy å være frivillig. Det var litt frustrerende å ikke få all informasjonen jeg skulle ønske i tide, men sånt skjer når alle har Corona. De fikk brukt de ressursene de hadde.

VEKA startet som vanlig med Vekarevyen. 11.-15. februar kunne et stort team med skuespillere, band, teknikere og andre frivillige vise frem hvordan flere måneder med hardt arbeid ser ut. Mathias Morken, skuespiller i revyen, sier kort og greit:

– Det var jo veldig gøy, men også slitsomt. Mye hardt arbeid, men helt rått.

Skuespillerne i Vekarevyen engasjert i karakter i det siste nummeret i førsteakt!
Skuespillerne i Vekarevyen engasjert i karakter i det siste nummeret i førsteakt!

Flere høydepunkter

Videre kunne man oppleve et fullstappet Rokken på Brenn-konsert, stand-up med Henrik Fladseth og kviss med flotte premier.

– Høydepunktet mitt var derfor helt klart Extradagen, hvor vi samlet barnehagene til en aktivitetsdag ved Årneset. Det er ingenting som slår barnelatter. Ellers har vi jo klart å gjennomføre NESTEN alle arrangementer, til tross for at det har vært en utfordrende tid med mye sykdom. Jeg er så stolt over at vi har fått til en tilnærmet normal festival - det tror jeg mange av oss har lengtet etter. Nå gleder jeg meg til å delta på X2 og Dokfilm fremover, sier VEKA-sjefen.

Powered by Labrador CMS