ØVING I ALLE ROM: Rundt på hele skolen finner man elever som gjør siste finpuss og lager kulisser.

- Vi gleder oss til å vise hvor kreative vi kan være

Torsdag denne uken arrangerer Ørsta ungdomsskole, «GrandPrix». Elevene lager alt fra sang og dans til kulisser helt selv.

Publisert Sist oppdatert

ØRSTA: Frøya Eid-Holsvik og Leander Stokke Øye, elevrådsrepresentanter på skolen og begge 10-klassinger, skal være kveldens konferansierer. Og de kan bekrefte at det er mye spenning i luften og at det blir litt lange dager for noen.

LEDER SHOWET: Det er tradisjon at to fra 10-klasse leder showet. Fra venstre: Leander Stokke Øye og Frøya Eid-Holsvik.

- Selve grand prix-uken jobber vi hele dagen og noen er her til klokken syv på kvelden, sier Frøya.

Blant konferansierene er det lite nerver å skimte. De har begge sceneerfaring og gleder seg til å vise hva de har jobbet med. For i tillegg til å lede hele kvelden er de også store bidragsytere i klassen sin sitt innslag.

- Det beste med dette er å få vise frem hva vi får til på egenhånd og hvor kreative vi kan være. Vi har jo funnet både tema, lagd sang og dans selv, forteller Frøya.

Leander er enig, og han påpeker også hvor fint det har vært med all friheten de har fått.

- Vi får være veldig kreative og samarbeider mye og det er mye frihet med det, legger Leander til.

Åpner showet

Klasse 9c har fått æren av å åpne showet og i klasserommet jobbes det nå hardt for å få på plass kulissene. De har valgt temaene andre verdenskrig og korona. Johan Lefdal og Jon Weider går begge i 9c og er litt spent.

GÅR FOR SEIER: Gutta er enige om at samarbeidet i klassen har vært høydepunktet med prosjektet, samtidig jobber de for å vinne. Fra venstre: Johan Lefdal og Jon Weider.

- Vi setter jo standarden, samtidig slipper vi å grue oss så lenge etter å ha sette hvor bra de andre har gjort det, sier Johan.

Deres oppgave er å fremføre et skuespill.

- Jeg skal være «Kovitler», som er en blanding av Kovid og Hitler til sammen. Jeg skal teste folk og se om de har korona, sier Jon.

I historien de har valgt blir alle som tester positivt for korona sendt videre med et korona-tog de nå jobber med å få ferdig (se bilde).

Vil skape godt klassemiljø

Til nå er 1100 billetter solgt, og ungdommene jobber på spreng for å få alt på plass. Alle klassene har sitt eget innslag, men ikke alle skal stå på scenen. Noen er scenearbeidere og noen har fått i oppgave å ha et ekstra ansvar for kulissene.

Vi tok en prat med de ansvarlige lærerne Ann Helen Ose Thorup, Mailene Almklov Kvalsvik og Henning Nygård.

- Vi ønsker en annerledes uke der vi setter søkelys på å bygge et godt klassemiljø. Målet er at de skal bli mer samlet i klassen, lære enda mer om samarbeid, innsats og det å jobbe mot et felles mål, sier Kvalsvik.

Prosjektet startet før jul. Da skulle hver enkelt klasse bestemme tema og melodi. I januar ble norsktimene brukt til å skrive sangtekst til valgt melodi og i gymtimene lagde de dans. Etter dette ble det et lite opphold, grunnet korona, og det hele måtte utsettes i seks uker.

- Men nå er det full fart! Øving på sang, dans og de lager kulisser. Alt skal være klart til torsdag, sier Thorup.

ANSVARLIGE: Lærerne på Ørsta undsomsskole gleder seg stort til torsdagens forestilling. Fra venstre: Ann Helen Ose Thorup, Mailene Almklov Kvalsvik og Henning Nygård.

Egen prisutdeling

Etter showet er det flere priser som skal deles ut, men Ann Helene forteller oss stolt om den gjeveste prisen.

SISTE INNSPURT: Alle elevene hjelper til med siste opprigg før premieren.

- Vi har en pris vi kaller «fairplay-prisen». Vi har en jury på fem stykker som er litt spioner rundt på skolen i perioden før showet. De skal se om klassene er inkluderende, om de heier på hverandre, gir ros, applauderer hverandre og andre. Vi vil jo at de skal ha et godt klassemiljø, men også et godt skolemiljø, sier Ann Helene.

Tiden før premiere går nå til å legge gulv i salen, før de skal sette opp cirka 1500 stoler. I tillegg til dette skal elevene jobbe med å rigge opp scenen. Når dette er gjort, starter de med å øve på scenen med lyd og lys.

Hvordan er nervene blant barna?

- De er kjempespent! Samtidig hjelper det at alle skal gå gjennom det samme, da synes de fleste at det er helt greit, sier Ann Helene.

Avslutningsvis kan hun også fortelle oss at de har laget et «green room» hvor klassene kan være og hvor man kan heie på hverandre.

Powered by Labrador CMS