KFUM Volda spiller semifinale:

FORNØYD: Lagets assistenttrener Rune Bernås er storfornøyd med det laget har oppnådd. – Dersom verken vi eller Viking går videre fra semifinalene, har vi klart å ta tredjeplassen i eliteserien. Det er egentlig over det vi hadde håpet på før sesongstart.

– Vi har oppnådd mer enn vi hadde håpet på

KFUM Volda spiller denne helgen semifinale i sluttspillet for Mizunoligaen. Til tross for at de har hatt en svært god sesong, mangler de flere sentrale spillere i toppoppgjøret.

Publisert Sist oppdatert

VOLDA: Forrige helg spilte KFUM Volda kvartfinaler i Åsane arena, hvor de sikret seg førsteplassen etter å ha møtt Lierne og Førde.

– Vi er kjempefornøyde med kvartfinalene i helgen. Å avslutte på førsteplass der nede var et godt bevis på at jobben vi har gjort i løpet av sesongen har vært bra, forteller assistenttrener Rune Bernås.

Klare for semifinale

Denne helga møter de Koll på hjemmebane, og de ligger som nummer to i serien. Likevel er både trenere og spillere klare på at dette ikke er en seier de forventer å ta.

– For oss er dette bare bonuskamper. Koll vant cup-finalen i år. Vi har ikke ambisjoner om å vinne over de i helgen, sier Bernås til Nærnett.

Laget har hatt færre treninger etter kvartfinalene forrige helg. I tillegg er det flere unge spillere som blant annet har vært på skoletur denne uken. Trenerteamet er klar på at de ikke har prioritert gode sportslige forberedelser til disse kampene, men heller latt ungdommen få delta i andre aktiviteter som også er viktige, ifølge Bernås.

– En av våre viktige spillere har også reist tilbake til Bulgaria på grunn av familiære årsaker, etter kvartfinalene.

KANT: Marie Brænde (22) forteller at laget gjerne hører på musikk sammen for å gire seg opp til kampstart.

Går ikke inn for å vinne

Spillerne selv har også vært klar over situasjonen de står i.

– Vi er klare for semifinale, men vi har også veldig få spillere. Dermed har vi ingen ambisjoner om å vinne noe som helst, forteller Marie Brænde.

Hun forteller også at situasjonen hadde vært en annen om de hadde alle spillerne på plass.

LIBRO: Siri Stranden (27) tar seg gjerne en NOCCO energidrikk før kampstart.

– Vanligvis har jeg tenkt at det betyr ekstremt mye å vinne en kamp, men med de forutsetningene vi har med de tilgjengelige spillerne, har jeg godtatt det, sier Stranden.

Brænde og Stranden tror likevel helgas kamper vil være god trening for de som ikke får spilt like mange elitekamper ellers.

Tynn stall hele sesongen

Gjennom sesongen har KFUM Volda vært preget av en del sykdom og skader innad i laget.

– Det vil påvirke oss mer enn et lag som har bredere stall. Jeg tror ikke vi har hatt mer sykdom eller skader enn normalt i løpet av en sesong, men vi skulle selvsagt ønsket at vi hadde færre skader enn det vi har hatt, sier Bernås.

Dette har også spillerne fått kjent på, og forteller blant annet at det har vært en del skiftninger i posisjoner.

KLARE: Selv om jentene går inn i helgen med litt lave kampskuldre, skal laget gi jernet mot Koll.

– Det har vært raske bytter fordi vi har måttet omstillet oss fort. Det har påvirket litt. Vi har ikke fått spilt oss hundre prosent inn, slik som vi skal, forteller Stranden.

Likevel hevder Stranden og Brænde at alle på laget er veldig fleksible, og kan bli bedt om å spille ulike posisjoner.

– Sånn sett har det gått veldig fint, sier Stranden.

Elitespillerne er spente på helgas semifinale, og tror det blir en fin opplevelse å ta med seg videre uavhengig av resultatet.

Powered by Labrador CMS