MENINGSMÅLINGENE: nedgangstid for Senterpartiet

– Vi kan ikke sette på cruise kontroll og kjøre gjennom med vår politikk

Senterpartiet har stupt på meningsmålingene nasjonalt, men her i Volda står partiet fortsatt sterkt. 

Publisert

VOLDA: Februar i år gjorde VG en meningsmåling som viste at Senterpartiet har stupt med hele 8,4 prosent siden sist stortingsvalg. Nå ligger partiet på 5,1 prosent, og det er lavere enn Venstre. 

– Det lokale er en ting, og det nasjonale er noe annet

UREDD:Sølvi Dimmen er ikke bekymret for Sp i Volda

Senterpartiet i Volda stod sterkt ved sist kommunevalg, med en oppslutning på 20,2 prosent. Med hele syv kandidater i kommunestyret, sier Sølvi Dimmen seg takknemlig for tilliten innbyggerne i Volda kommune har til dem. 

– Å bli gjenvalg er en enda større tillit enn førstegangsvalg, synes hun. 

Være der folk er

Senterpartiets slagord "nær folk" er noe Sølvi Dimmen har tatt på alvor, og ut i praksis. 

– Jeg skulle sykle rundt i hele Volda. Det startet jeg med i sommeren 2021. Da hadde jeg avtalt med alle grendeutvalgene at jeg skulle sykle dit og møte med dem. Jeg har syklet rundt i hele Volda i to år. 

– Vi hører på folk, og vi har kontakt med gressroten. 

Må fokusere på det som er viktig 

Da Dimmen får spørsmålet om hennes tanker rundt meningsmålingene som er gjort, vil hun heller fokusere på det som hun mener er viktig; 

– Meningsmålinger er meningsmålinger. Det som er viktig er at vi har 13% i regjering. Vi må prøve å få gjort mye av vår politikk.

– Hva tror du er grunnen til at Sp har stupt på meningsmålingene?

– Det er en kriseverden. Det er krig i Ukraina, prisstigning og mange andre ting som skjer, som har tatt fokus bort fra de sakene SP gikk inn på da de gikk inn i regjering. En syndebukk må folk ha.

Videre forteller hun at det er viktig at Senterpartiet kommuniserer politikken sin ut, selv i den vanskelige tiden vi står ovenfor nå. 

– Der kan Senterpartiet sikker bli litt bedre. Vi har ikke flertall, vi kan ikke sette på cruise kontroll og kjøre gjennom med vår politikk.

Powered by Labrador CMS