MARKERING: Krokedalen barnehage er en av mange barnehager i Norge som markerte barnehagedagen.

– Vi må sette fokus på barnehagen og det den står for

Barnehagedagen ble markert 14. mars over hele landet og temaet for dagen var «Liten & Stor».

Publisert Sist oppdatert

Festdagen ble markert i barnehager landet rundt og en av barnehagene som la litt ekstra i markeringen var Krokedalen Barnehage i Ørsta. Styrer Linda Engjaberg har følgende å si om viktigheten av markeringen.

– Barnehagedagen er viktig fordi vi må sette fokus på barnehagen og det den står for, og rett og slett hvordan barnehagehverdagen er. I år var temaet liten og stor, men det er også fokus på blant annet bemanningssituasjonen i barnehagene og viktigheten av mange nok voksene og trygge voksene på jobb.

STYRER: Linda Engjaberg synes det er viktig at vi løfter opp barnehagens betydning.

Stor dag

Barnehagedagen er en stor begivenhet og personalet i Krokedalen har ikke lagt på latsiden når det kommer til opplegget for den store dagen.

– Det er en stor dag for barna og i dag har vi hatt fokus på samarbeid blant barna, vi har blandet de små og store barna, slik at de har kunne leke sammen med barn fra forskjellige aldre. Vi har delt opp i forskjellige stasjoner over hele barnehagen, hvor barna har fått deltatt på det de vil. Det har vært blant annet dramatisering, matlaging, aktivitetsløype og film, sier Engjaberg.

Hvilken film viste dere?

– Vi har laget en film der alle barna er med, og temaet for filmen er liten og stor, samme som temaet for barnehagedagen. Filmen viser aktiviteter vi gjør sammen med ungene og den viser vi til foreldrene. Dette gjør at de også får et innblikk i barnehagehverdagen og viktigheten av tilstrekkelig bemanning.

Høydepunkt

Noen andre som var veldig fornøyd med dagen var Maren (6) og Brage (5).

– Ja, vi har hatt det kjempegøy! Vi har laget fruktspyd og hatt hinderløype, forteller Maren ivrig. Og jeg har laget togbane i hele dag, legger Brage til.

FORNØYD: Maren & Brage ser tilbake på en fin markering av barnehagedagen.

På spørsmål om hva det gøyeste med dagen er svarer de unisont.

– Å se på filmen som Ingvild har laget, den viser bilder og videoer at vi leker i barnehagen!

Under kan du høre første episode av "Små barn, store spørsmål".

Powered by Labrador CMS