Ørsta VGS er en av skolene i fylket som kan få mer penger i skoleåret 2023/24.

Vil styrke videregående opplæring i hele fylket

Flere samarbeidspartier vil legge inn 25 millioner kroner ekstra til videregående opplæring for skoleåret 2023/24. Partiene sikter mot å videreføre dette nivået.

Publisert

Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Kristelig Folkeparti, Sosialistisk Venstre, Miljøpartiet De Grønne og Venstre er partiene som vil legge inn 25 millioner kroner ekstra for å å styrke videregående opplæring i skoleåret 2023/24. Dette skriver leder i Utdanningsutvalget Per Ivar Lied i en pressemelding.

Videre i pressemeldingen står det følgende:

"Bakgrunnen for dette er at vi vil:

1. Opprettholde skoletilbudet der vi ser at nærings- og samfunnsliv i fylket trenger arbeidskraft i fremtiden. Eksempler på slike tilbud, rundt om i hele fylket, er helse- og oppvekstfag, bygg- og anlegg, sjåfør, industri- og teknologifag. Det trengs ekstraklasser på grunn av stor søknad noen fagtilbud, og vi ønsker å opprettholde tilbud rundt i hele fylket selv om det mangleren søker etter de kriteriene vi har som rettesnor.

2. Gi rom for å følge opp elever særlig i yrkesfag og med kvalifiserte faglærere, og mer til arbeidet for lærlingplasser.

3. Gi rom for å gi opplæring til flyktninger, i påvente av at staten kompenserer for dette. Krigen i Ukrainia og flyktningsituasjonen generelt gjør dette til en viktig oppgave for oss.

Pengane vil bli lagt inn ved første budsjettjustering og komme elevane og skulane til gode alt frå i haust.

Per Ivar Lied presiserer at dette ikke er ett vedtak i Utdanningsutvalget, men et politisk standpunkt som ikke er knyttet til noe møte i Utdanningsutvalget. Saken vil bli fulgt opp i Fylkestinget i vår.

Powered by Labrador CMS